Concursul internațional online “Digital Nerds Contest” 2021, născut în inima țării, la BRAȘOV, reunește începând de mâine pentru două săptămâni concurenți și invitați de pe toate continentele într-un maraton ONLINE.
“Digital Nerds Contest” se va desfășura în perioada 5 – 18 Aprile și are ca scop aplicarea cunoștințelor cumulate de către copii, elevi și studenți în ceea ce privește domeniul IT și totodată promovarea digitalizării responsabile cât și a conceptului de Smart Education -Smart Society.
Ediția 2021 pornește de Brașov la inițiativa unor tineri pasionați de programare, participanți la rândul lor la nenumărate concursuri naționale și internaționale și susținuți de o echipă de coordonațori, sponsori și partneri printre care ASUS România, LEXDATA, RoboHub, singurul cosmonaut român – Dumitru PRUNARIU și mulți alții. Evenimentul se bucură de participarea și sprijinul universităților din Brașov, Galați, București și Essex din Marea Britanie.
Pe parcursul concursului, vor fi organizate deasemnea și o serie de CONFERINȚE pe diverse teme din domeniul IT și digitalizare având ca invitați profesori universitari și specialiști în domeniu, atât din România cât și din străinătate.
Temele care vor fi abordate in cadrul conferințelor includ: inteligența artificială; robotica; mecatronica; soluții de robotizare și automatizare; managementul și protecția datelor; securitate cibernetică; tehnologia în agricultură – agricultura de precizie; meseriile viitorului; hardware la purtător; alfabetizare prin internet; Cyber-bullying; E-sănătate și binențeles IT
Participarea este permisă individual sau în echipe de maxim 3 persoane, iar timpul alocat dezvoltării programelor este de 3 zile de la data transmiterii temelor, în una dintre următoarele categorii:
Juniori în Programare: este adresat copiilor din ciclul primar, presupune realizarea unei aplicații / joc în orice platformă, folosind programarea cu blocuri și respectând tema dată. Exemple de platforme: AppInventor, Scratch, Microbit, CodeMonkey
Copii în STEM: – este adresat tinerilor din ciclul gimnazial, propune realizarea unui aplicații / joc într-o platformă care permite scrierea unui cod. (Se poate alege orice platformă cu condiția ca funcția de programare cu blocuri să nu fie folosită). Exemple de platforme: Roblox Lua, Swift Playgrounds, etc
Tineri în IT: – este împărțită în două subcategorii, pentru liceeni și studenți dedicată aplicațiilor (C, C++, C#, Java), jocurilor (Unity) sau sistemelor embedded (Arduino, Raspberry Pi).
Printre invitați și speakeri se numără:
Dragos PREDA, Secretar de Stat – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii
Allen COLIBAN, primarul Municipiului Brasov
Ana-Maria STANCU, CEO RoboHUB
Liviu MARICA, Director Comunicare ASUS Romania
Marcel IONESCU, Business Executive – AgriCloud Romania
Roxana MINZATU, Fondator si consultant RoAgora
Marius DUMITRESCU, Managing Partner NeoPrivacy
Housheng HU PhD, University of Essx
Vishuu MOHAN, PhD, University of Essx
Laurențiu-Aurel MIHAIL, PhD, Universitatea Transilvania
Andy PUȘCĂ, PhD, Universitatea Danubius
Louis DELCART, vice-president AER
Tudor MOGA, cybersecurity member ECSC_TeamRomania2019
Moderatori ai evenimentului sunt:
Patricia PREDA, coordonatorul concursului DigitalNerds;
Cătălin GROSU, jurnalist de știință;
Silvia-Daniela POHRIB, fondator Learnex
și Bogdan PANAIT, expert managementul informațiilor și fondator al clusterului european LexData.