Premieră în România: folie alimentară din trestie-de-zahăr, fabricată în județul Brașov

O companie românească, produce la Râșnov lângă Brașov, în premieră pe piața din România, o folie termo ecosustenabilă din polietilenă verd. Folia „I’m green” poate fi reciclată ca polietilena convențională. este o folie termo ecosustenabilă din polietilenă verde, având ca resursă trestia-de-zahăr.

„I’m green” are proprietăți tehnice superioare, aspect deosebit iar la sfârșitul duratei de viață poate fi reciclată în aceleași lanțuri dezvoltate deja pentru polietilena convențională; înlocuirea polietilenei convenționale cu cea verde nu necesită investiții în utilaje noi de ambalare.

Materia primă este trestia-de-zahăr – sursă biologică, regenererabilă care, prin însăși cultivarea ei, produce oxigen și reduce CO2 din atmosferă. Produsele și soluțiile de ambalare sunt oferite sub brandul „the smart green” și fac parte din linia de business Ambalaje flexibile High Performance.

Produsele the smart green se adresează tuturor producătorilor și platformelor de logistică care doresc să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la ocrotirea mediului înconjurător, în același timp cu eficientizarea procesului de ambalare.

sursă: greennews.ro

sursă foto: green-report