Disperare pentru investitori: LIRA STERLINA a scazut la minimul ultimilor 31 de ani.

lira

Lira sterlină a scăzut sub minimul de după Brexit, pierzând teren în raport cu 29 din cele 31 de valute importante.

Moneda britanică a scăzut din nou marţi dimineaţă şi a ajuns la minimul ultimilor 31 de ani, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi cu privire la exitul Marii Britanii din Uniunea Europeană, după anunţul premierului Theresa May că ar începe procedurile în primul trimestru al lui 2017.

În prima zi a conferinţei anuale a partidului Conservator din Marea Britanie, May a promis să reducă imigraţia şi a stabilit data la care Marea Britanie ar urma să declanşeze Articolul 50, care porneşte un proces de doi ani de exit.

Lira sterlină a scăzut cu 0,5%, la 1,2777 dolari/liră în Londra, şi a atins chiar şi 1,2770 dolari/liră, cel mai scăzut nivel din 1985.

Indicele MSCI All Country a urcat cu 0,1%, în condiţiile în care acţiunile s-au stabilizat în Europa şi au crescut în Asia, unde acţiunile companiilor din financiar-bancar au crescut pentru prima oară pe fondul rapoartelor că Deutsche ar putea primi o amendă mai mică decât cea iniţială.

AFP a raportat vineri seara că Deutsche Bank ar fi ajuns la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru 5,4 miliarde de dolari.

Indicele Stoxx Europe 600 a rămas aproape de maximul ultimei săptămâni, în timp ce acţiunile asiatice au urcat cu 0,6%, ştergând mare parte din pierderea de vineri.

sursă:  gandul.info

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *