Scandal bancar urias in SUA. Cea mai valoroasa banca din lume a deschis milioane de conturi fara aprobarea clientilor.

Wells Fargo pierde poziţia de cea mai valoroasă bancă din lume după ce a deschis milioane de conturi fără aprobarea clienţilor.

wells-fargo

Banca americană a fost sancţionată de autorităţile SUA cu o amendă de 185 milioane de dolari după ce s-a descoperit, recent, că angajaţi ai săi au deschis milioane de conturi pe numele clienţilor instituţiei fără ştirea acestora, scrie Financial Times.

Conform Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor (CFPB), instituţie creată în Statele Unite după criza financiară din 2008 pentru a asigura o mai bună apărare a intereselor clienţilor persoane fizice, mii de angajaţi ai băncii ar fi deschis, în încercarea de a-şi îndeplini ţintele de vânzări, peste două milioane de conturi de depozit şi de carduri de credit pe numele unor clienţi din SUA, fără a le cere permisiunea în prealabil. Totodată, aceştia au falsificat adrese de e-mail pentru deschiderea conturilor, au transferat bani în ele din alte conturi ale clienţilor şi au creat chiar şi coduri PIN pentru carduri.

sursa: businessmagazin

0 Replies to “Scandal bancar urias in SUA. Cea mai valoroasa banca din lume a deschis milioane de conturi fara aprobarea clientilor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *