Marea Britanie: viitor sumbru pentru pensionari

brexit.png

Votul în favoarea Brexit le poate fi fatal pensionarilor din Marea Britanie, scrie Bloomberg.

În Marea Britanie, deficitele schemelor de pensii s-au adâncit cu 100 miliarde delire sterline în august, în condiţiile în care diferenţa dintre sumele puse deoparte de companii şi obligaţiile acestora către pensionari a crescut cu peste 16% într-o lună

Aşa-numitele pensii cu beneficii definite erau subfinanţate cu 710 miliarde de lire sterline pe 29 august, potrivit indicelui Skyval al PwC. Dacă deficitele vor persista, companiile ar putea fi obligate să-şi reducă dividendele în condiţiile în care îşi vor mări contribuţiile la schemele de pensii. Deficitele la nivelul pensiilor s-au adâncit puternic de la decizia Marii Britanii de a ieşi din UE. În urma referendumului, Banca Angliei şi-a sporit stimulentele pentru a proteja economia ţării, împingând randamentele obligaţiunilor guvernamentale la minime record şi diminuând randamentele investiţiilor.

Raj Mody, director pe pensii la PwC, se aşteaptă la noi stimulente din partea BOE, iar jumătate din fondurile de pensii ale ţării nu s-au protejat împotriva unor noi scăderi ale dobânzilor pe termen lung, potrivit acestuia. „Mediul dificil pentru fondurile de pensii s-ar putea menţine timp de câţiva ani”, arată acesta.

sursă:  gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *