Peste doua treimi din populatia Turciei nu doreste aderarea la UE

Turcii nu vor să facă parte din Uniunea Europeană.

trk

Cel puţin aceasta este declaraţia ministrul de Externe de la Ankara, potrivit căruia două treimi dintre cetăţeni doresc anularea procesului de aderare. Oamenii sunt dezamăgiţi, spune acelaşi oficial, pentru că Uniunea a ţinut partea puciştilor.

De altfel şeful diplomaţiei turce acuză blocul comunitar că a comis greşeli grave în abordarea relaţiei cu Turcia după tentativa de lovitură de stat. Toate aceste declaraţii vin după ce ieri preşedintele Recep Erdogan şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Sankt Petersburg.

Chiar dacă cei doi şefi de stat nu au semnat niciun acord, este foarte probabil ca Turcia să scape anul acesta de embargoul impus de Rusia pe importurile de fructe şi legume.

Ministrul britanic de finanțe George Osborne  declara  în urmă cu două luni,  că Turcia nu va adera la Uniunea Europeană, oficialul de la Londra respingea astfel unul dintre argumentele promotorilor unui Brexit, care prognozează o creștere a migrației în eventualitatea primirii acestui stat în blocul comunitar, potrivit  Reuters.

In aceași perioadă Cameron la rândul său, respingea si el afirmația promotorilor Brexit-ului conform căreia Turcia va adera în curând la UE, premierul britanic declarând, în glumă, că, în ritmul actual al progreselor de aderare, Turcia nu va fi primită în Uniune mai devreme de anul 3000.

sursă: Reuters