Tranzactia anului: Cine este noul proprietar Linkedin?

Compania Microsoft a decis cumpărarea reţelei de socializare profesională LinkedIn pentru suma de 26,2 miliarde de dolari, informează cotidianul The Telegraph.

Untitled

Decizia, anunţată luni, a condus imediat la creşterea cu 50% a valorii acţiunilor companiei LinkedIn.

Este vorba de unul dintre cele mai mari contracte din istoria grupului Microsoft.

“Echipa LinkedIn a crescut o afacere fantastica concentrata pe conectarea profesionistilor intre ei. Impreuna, putem sa acceleram dezvoltarea LinkedIn, impreuna cu produsele Microsoft Office 365 si Dynamics, in demersul nostru de a face mai puternica fiecare persoana si fiecare organizatie de pe aceasta Planeta”, a declarat Satya Nadella, directorul general Microsoft.

Intr-un mesaj publicat pe pagina sa de internet, Microsoft a precizat ca oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare actiune LinkedIn reprezinta o prima de 49,5% fata de pretul inregistrat vineri seara de actiunile LinkedIn.

Potrivit Microsoft, LinkedIn isi va pastra numele si independenta, iar actualul CEO al retelei de socializare, Jeff Weiner, isi va pastra functia si va colabora cu directorul general a Microsoft, Satya Nadella.

Potrivit sursei citate, tranzactia va fi finalizata spre sfarsitul anului, dupa ce va fi aprobata de consiliile de administratie ale celor doua companii.

Imediat dupa anunt, actiunile LinkedIn au inregistrat o crestere de 48,19% pana la 194,25 dolari in cursul tranzactiilor electronice care preced deschiderea Wall Street. In schimb, titlurile Microsoft au inregistrat o scadere de 2,99% pana la 49,94 dolari pe actiune.

Infiintata in 2003, LinkedIn este o retea profesionala, cu ajutorul careia cei peste 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial isi gasesc joburi, isi fac relatii si dezvolta legaturi profesioale cu colegi din acelasi domeniu de activitate. Multi dintre utilizatori platesc pentru servicii premium, care pot reprezinta un potential semnificativ pentru extinderea afacerii.