Ultimele eveninimente din România în ochii presei internaționale

strada

Peste 15.000 de manifestanţi s-au aflat ieri seară în Piaţa Victoriei şi în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând demisia  premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat despre protestele din România subliniind că elementul declanșator este incidentul din Colectiv.

„Mii de oameni protestează la Bucureşti, după incendiul din club soldat cu 32 de morţi”, titrează agenţia de presă britanică Reuters, citată de Mediafax.

„Mii de oameni au participat marţi la un marş prin Bucureşti, oprindu-se în faţa Guvernului, pentru a cere demisii după incendiul produs într-un club de noapte, soldat cu 32 de morţi şi zeci de răniţi aflaţi în stare critică”, relatează Reuters.

„Manifestanţii cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului în care este situat Clubul Colectiv”, adaugă Reuters.

„Ignorând apelurile la demisie, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că va construi un monument în faţa Clubului Colectiv”, notează agenţia Reuters.

„România: manifestaţie antiguvernamentală după incendiul din club”, titrează Agenţia France-Presse.

„Peste 13.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului pentru a cere demisia premierului social-democrat Victor Ponta şi a ministrului de Interne”, scrie Agenţia France-Presse, explicând că incendiul soldat cu 32 de morţi este o „dramă naţională”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *