C.T. Popescu se dezlănțuie: “Sunt împuțiți… put; oamenii au simțit asta! Piața nu poate fi prostită”

ctp

Cristian Tudor Popescu a avut ca de obicei o atitudine extrem de critică la adresa clasei politice, însă a evocat declarațiile unei tinere care i-a numit pe politicieni împuțiți. Jurnalistul afirmă că ”politicieni s-au împuțit de când ocupă acele scaune, put, iar oamenii au simțit asta.” notează PresaLibera.

S-au copt lucrurile. Au fost ani în șir, poate un deceniu, în care mă uitam cu durere la tineretul acestei țări lipsit de reacție civică, care se lăsa de fapt călcat în picioare. Iată că am ajuns în sfârșit la această conștiință a revoltei, care nu e programată, nu e pusă în cadre de partid și tocmai de aceea e foarte prețioasă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„E vorba de tehnică, de calculator, e vorba de Facebook. Diferența pe care o face această generație este coeziunea rapidă pe care o poate realiza și pe care noi n-o aveam. De aceea i-a fost atât de ușor și atâta vreme dictaturii să ne supună: pentru că oamenii erau segregați, fiecare în bucățica lui înjurând”, a explicat jurnalistul.

“Oamenii aceştia se organizează spontan, tocmai în asta constă forţa lor”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Spuneam aseară că ce s-a întâmplat la Colectiv este atentat la adresa poporului român. Ei percep lucrurile exact aşa. Au depăşit imaginea unui club, unui incendiu, al unor patroni şpăgari care au permis artificiile. Este un atentat la adresa poporului organizat de autorităţi, de-asta sunt aici. De asta se află oamenii aceştia aici, ce vedem aici este o revoltă morală, o revoluţie morală.

Am auzit tot felul de inşi încercând să le facă program acestor oameni, făcându-le strategii. Oamenii aceştia se organizează spontan, chiar dacă nu au în această seară lozinci pregătite, tocmai în asta constă forţa lor, în spontaneitatea lor. În zilele următoare, în funcţie de răspunsul sau de non-răspunsul autorităţilor, aceşti oameni se vor închega în faţa atitudinii autorităţilor.

Am văzut ce au scris fiecare pe pancarte, au cuvintele la ei. Aveau un panou mare pe care scria, Ponta, Oprea, Piedone – triunghiul imposturii laşe”, a descris Cristian Tudor Popescu atmosfera de la protestele din această seară din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *