Se iese în stradă: Mitinguri împotriva lui Gabriel Oprea

”Accidentul grav de săptămâna trecută, în care un motociclist și-a pierdut viața în timp ce se afla în fruntea coloanei ce-l însoțea pe ministrul de interne Gabriel Oprea, a mobilizat comunitatea cluburilor moto din România și nu numai.

Untitled

Marți 20.10.2015 un agent al Brigăzii Rutiere care însoțea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea a murit într-un accident, căzând cu motocicleta într-o groapă săpată pe Strada Știrbei Vodă pentru remedierea unor defecțiuni la rețeaua de gaz.

Opinia publică e revoltată după moartea tragică a polițistului din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Din acest motiv, s-a anunțat o amplă acțiune de protest din partea motocicliștilor din România. Acestia au anunțat că vor ieși în stradă și vor aprinde lumânări sâmbătă seara în memoria motociclistului Bogdan Gigina, ucis marți în timp ce se afla la ghidonul motocicletei de poliție.

“Am decis ca maine-24.10.2015 să organizăm o acțiune prin care să-i aducem un ultim omagiu lui Bogdan Cosmin Gigina.

Vom merge să aprindem o lumânare pe Str. Știrbei Vodă, la locul accidentului(unde acesta a și decedat) și vom păstra un moment de reculegere.

Vă rugăm, aduceți candele acoperite.

Apoi vom merge la Brigada Rutieră a Capitalei și la Ministerul de Interne cu o lumânare. Dorim să transmite astfel un mesaj, avem nevoie de o poliție independentă politic, care să fie în slujba cetățenilor indiferent de statutul lor.

Acțiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, așadar, rugăm participanții să se comporte adecvat.”, se anunță într-un comunicat.

Un grup a fost creat pe Facebook sub denumirea “NU abuzului de putere. Oprea demisia!” si pana la ora transmiterii acestei stiri au spus ca vor participa peste 200 de persoane.

Lui Gabriel Oprea i se va cere, duminica, in centrul Capitalei, demisia din functia de viceprim-ministru într-un miting care ar putea sa vizeze si Ministerul de Interne.

“Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei. Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă”, spun organizatorii.

sursă: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *