Guvernul ITALIEI ia lectii de la guvernul Romaniei. Cum sa jefuim cetateanul

Italia introduce abonamentul Rai în factura de curent. Inspirați de modelul românesc, italienii au învățat cum să bage mâna mai adânc în buzunarul cetățenilor pentru a-si acoperi pierderile uriașe ale instituțiilor prost manageriate. Încasările taxei pentru televiziunea publică Rai, vor fi asigurate acum printr-o “metodă românească”. 

Și mai mult decât atât, au stabilit și o amendă pentru cei ce se gândesc să boicoteze acest abuz: 500 euro amendă pentru cei care nu plătesc!

rai

În Legea Stabilităţii, prezentată pe 15 octombrie de Guvern,valoarea abonamentului TV (canone Rai) a fost scăzută de la 113,5 la 100 de euro însă a fost introdusă pe factura de electricitate. Articolul 12 al proiectului stabileşte plata pentru cei care sunt titularii “unui contract pentru furnizarea de energie electrică pentru uz casnic cu rezidenţa la Evidenţa Populaţiei la locul de furnizare”.

Se precizează că “plata taxei se face prin introducerea acesteia pe facturi, în care constituie o rubrică separată, emise de societăţile de vânzare a energiei electrice“.

Privind sancţiunile pentru cei care evită plata taxei, proiectul prevede o “sancţiune administrativă de cinci ori mai mare” decât taxa, adică de 500 de euro. Se stabileşte că “în caz de întârziere a plăţii şi neplată a taxei, furnizorul de energie electrică nu operează ca responsabil de impozit şi este obligat să informeze o dată la două luni Agenţia Fiscală cu scopul activării procedurilor de recuperare”.

sursă: gazetaromaneasca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *