CHINA, fabrică de miliardari pe bandă rulantă

1

“Capitalismul roșu”, cum mai este supranumită China,  a depăşit Statele Unite şi a devenit ţara cu cei mai mulţi miliardari în dolari.

Magnatul imobiliar Wang Jianlin l-a devansat pe Jack Ma,fondatorul Alibaba, preluând de la acesta titlul de cea mai bogată persoană din China, scrie Financial Times pe baza celui mai recent top al Hurun Rich List.

Hurun plasează averea lui Wang, în vârstă de 61 de ani, la 34,4 miliarde dolari, în creştere cu 52% faţă de anul anterior, comparativ cu averea de 22,7 miliarde dolari a lui Ma. China a adăugat 242 miliardari în dolari în acest an, numărul total atingând 596, comparativ cu 537 în Statele Unite.

În pofida încetinirii economiei chineze, numărul miliardarilor incluşi în topul general al celor mai bogaţi chinezi a avansat cu 680, până la 1.877 în acest an, cea mai puternică creştere anuală înregistrată vreodată. Cea mai mare parte a averii celor mai bogaţi este pe hârtie, provenind din vastele participaţii deţinute în companiile fondate de miliardari. Valoarea participaţiilor a fost caracterizată de o volatilitate uriaşă pe fondul oscilaţiilor înregistrate de piaţa chineză de acţiuni în ultima vreme.

Topul Hurun se bazează pe valorile din 14 august, de atunci indicele bursei de la Shanghai pierzând 16%.

sursă: newyorkpost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *