Scandalul imobiliar din Marea Britanie. Cum sunt afectați românii stabiliți aici

1

Românii vor plăti mai mult pentru chirie în Marea Britanie. Totodată, prețul imobilelor va crește în Londra, potrivit Blastingnews

Scandalul imobiliar din Regatul Unit a cunoscut o curbă ascendentă destul de evidentă. Presați de ratele din ce în ce mai mari și de planul de investiții Home Starter care se va întinde până la finele anului 2020, propreietarii de imobile britanicii caută soluții pentru a stopa lipsa de credibilitate de pe piața imobiliară internă și internațională.

Potrivit The Telegraph, problematica spinoasă a proprietarilor de case din Marea Britanie este una destul de veche. Încă din 1980 sectorul imobiliar a semnalat o serie de deficeiențe în contextul în care marea majoritate a caselor sunt achiziționate prin metoda creditului ipotecar. Si cum în Bugetul de Vară adoptat de executivul britanic se prevede o majorare a taxelor, proprietarii britanici sunt îngrijorați de o eventuală dublare a ratelor existente la casele ipotecate.

Numărul tinerilor care preferă chiria sub orice formă, continuă să crească, iar posibilitățile de a cumpăra o proprietate personală sunt destul de mici. Înghețarea veniturilor și tăierea anumitor categorii de ajutoare sociale vor conduce la dezechilibre majore în sistemul imobiliar. Deși în opinia premierului David Cameron programul House Starter va ridica din temelii câteva sute de mii de locuințe, posibilitatea accesării acestora este una destul de mică, astfel încât în opinia celor de la The Telegraph tinerii cu vârste între 20-39 de ani vor continua să stea cu chirie.

Programul național House Starter, va permite crearea a noi locuri de muncă mai ales în zonele din Manchester, Londra și Leeds unde se vor construi cele mai multe locuințe. Totodată se preconizează că și pretul de achiziție actual va crește astfel încât o locuință care costa 125 mii de lire sterline, poate ajunge la 200 mii. Paradoxal proprietarii vor hotărî singuri care va fi prețul chiriilor în orașele mai galonate din Anglia.

În concluzie, până la finalizarea acestui program cei care au imobile achiziționate prin ipotecă, vor crește chiriile exact cu procentul în care s-au indexat ratele, pentru a-și putea acoperi cheltuielile ceea ce înseamnă că se va crea o concurență pe piața chiriilor din Anglia, în contextul în care veniturile nu cresc pînâ în 2016.

sursă: blastingnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *