ADEVĂRUL despre LIDL și ce face în România. LIDL, făcut praf de un turist polonez

“La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine”, ESTE MESAJUL UNUI TURIST STRĂIN, postat pe pagina de Facebook a Lidl România.

4

Pentru polonezul Michael Pycela, un client fildel al lanțului Lidl reprezentat și la el acasă, a fost un veritabil șoc să vadă ce prețuri practică retailerul, la aceleași produse, dar în România. Pycela a fost atât de intrigat încât s-a dus direct la calculator și, pe pagina de Facebook a Lidl România, și-a spus tot păsul:

”Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Prețurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înțelege), dar îmi displace profund ce faci în România. Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în mare prețurile la produse din Franța sunt promoționale – n.r.) cu produse și prețuri bune. M-am decis să verific și eu. Știu că prețurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe și multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine și carne), dar NICI CHIAR AȘA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferențe de preț de 50% între România și Polonia! Poți să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câștigă MAI PUȚIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloți)”.

1

Cele două exemple date de clientul polonez arată clar o diferență uriașă între prețurile practicate în România de Lidl față de cele din Polonia. Astfel, dacă la noi brânza Camembert costă 9,99 de lei, clienții polonezi cumpără același produs, cu aceeași cantitate, de la același producător și retailer, la doar 6,66 de zloți La buletele de cartofi, se menține o diferență scandaloasă: 6,99 de lei prețul în România față de 4,44 zloți cel din Polonia.

2

Pentru că postarea clientului polonez, deși în limba engleză, a atras imediat atenția utilizatorilor români de Facebook, Lidl a venit cu un răspuns de-a dreptul strigător la cer și care nu a convins pe nimeni: ”Michal, îți mulțumim că ești interesat de oferta noastră. Referitor la întrebarea ta, noi ne străduim pe cât posibil să păstrăm prețurile la un nivel convenabil pentru clienții noștri, dar comparând prețurile, ar trebui să iei în considerare diferențele privind taxele (naționale – n.r.) și costurile logistice. Sperăm că răspunsul nostru a fost de ajutor și îți dorim o ședere plăcută în România”.

Răspunsul dat de Lidl nu doar că nu a clarificat motivele pentru care același produs, fabricat în Franța, are prețuri foarte diferite în magazinele din alte state din UE, ci, mai mult, a stârnit comentarii care practic desființează argumentele aduse de retailer.

”Ce taxe??? Noi în România avem TVA de 9% față de polonezii care au 23%?!”, a replicat rapid Costin, un client Lidl din România. La rândul său, Andrei, a postat rapid: ”Lidl România, TVA în Polonia este aproape triplu la alimente. Vreți să spuneți că Lidl, care transportă în fiecare zi zeci de mii de tone de produse nu are o soluție pentru a transporta marfa cât mai ieftin???”.

3

Zeci de postări au urmat pe pagina Lidl, în care clienții critică dur politica de prețuri a retailerului.

AM FOST CLIENTUL VOSTRU FIDEL!!! acum dupa ce am vazut diferenta de preturi pe care o practicati in Polonia si cele din Romania ma voi reorienta si voi anunta toti prietenii mei in numar de 1600 de ceea ce faceti, scrie un utilizator.

Desi eram client fidel al Lidl, am hotarat sa-mi fac cumparaturile din alta parte… Anuntati-ma cand nu o sa ma mai jefuiti!…, este mesajul unui alt client.

Nu stiu cum se face ca desi avem cele mai mici salari din europa, la noi la Lidl sunt cele mai scumpe. Spre exemplu un compresor care la noi costa peste 500Lei in restul tarilor cum ar fi Franta, Austria si Germania era doar 89 Euro. In toate tarile cornuri la punga albastra care are 5 cornulete mici sunt la 89 Centi- 99Centi, la noi costa peste 5Lei. Iar sucul care era la 0.95 Bani si care era foarte bun,acuma l-au inlocuit cu un suc vai de el, tot la acelasi pret,  concluzionează un alt user.

sursă: expunere.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *