DNA atacă patronii de presă. Ce “ponturi” le-a dat UDREA

Peste 20 de percheziții au fost efectuate în București, miercuri dimineața, de procurorii DNA, pentru posibile fapte de trafic de influență și spălare de bani, comise în perioada 2011-2012.

Perchezițiile sunt efectuate la Cancan TV, firme, cabinete de avocatură și la persoane fizice.

aa

Comunicatul DNA

” Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2010-2015.

În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

1111

Elena Udrea,  susține că folosindu-se de acest dosar DNA va urmări și discreditarea altor cunoscuți jurnaliști. Iată ce scrie Elena Udrea pe Facebook despre DOSARUL PRESA.

„Citesc pe un site despre care se spune ca ar avea legatura cu fosti ori actuali ofiteri de servicii secrete, sub un titlu, evident, marcat „Exploziv”, cum domnul Ion Cristoiu are anumite puncte de vedere despre Binomul SRI-DNA pentru ca ar fi luat bani de la mine si ca urmare ar executa de fapt o solicitare a mea.

Stiind ca relatia mea cu maestrul Cristoiu se reduce de-a lungul timpului la cateva discutii, telefonice ori la o cafea, am parcurs la inceput rand cu rand apoi, pe masura ce am inteles jocul, pe diagonala, lungul articol scris evident la comanda cuiva bine documentat.

Era vorba despre contracte de publicitate si executie tiparituri derulate de o companie din Buzau la care era actionar minoritar si domnul Cristoiu.

 Aceste contracte erau incheiate de-a lungul a 10 ani, cu nenumarate autoritati publice, de la Bucuresti ori din tara, printre care si unul cu MDRT, in vremea in care eram ministru, in 2011.

De ce a simtit autorul sa faca relatia cu mine, in conditiile in care, eu eram ca si „altii” in acea luuunga insiruire? Doar pentru succesul de trafic al articolului? Categoric, nu! Ci pentru ca asa este operatiunea. O operatiune de care am aflat inca din vara ca se deruleaza la DNA, de incercare de compromitere a lui Ion Cristoiu.

Neavand niciun denunt(inca) pe baza caruia sa il aresteze ca sa ii inchida gura, incearca sa il decredibilizeze aratand ca de fapt actioneaza la comanda mea, fiind platit de mine.

Va mai amintiti de zvonul lansat mai in vara cu un asa zis dosar „Presa”? Ei bine, nu este vorba de presa in general ci de incercarea de a compromite acea parte a presei si jurnalistii care mai au curaj sa vorbeasca, prin acuzatii ca ar fi fost finantati de-a lungul timpului de anumite persoane.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *