SCANDALOS. Poliția Română a achiziționat 4 mii de mașini noi, însă acestea nu pot fi folosite

5

Polițiștii sunt obligați să circule cu mașini vechi, dar echipate corespunzător, deși au fost achiziționate 4.000 de Dacii Logan noi.

Motivul este că noile mașini nu sunt echipate cu girofaruri, iar instalarea lor ar duce la pierderea garanției, 

“Nu au luat maşinile cu girofaruri cu gândul că le vor pune pe cele de pe maşinile vechi, pe care le casează. Numai că au făcut prost contractul de achiziţie a maşinilor noi: dacă montează girofarurile, pierd garanţia. Avem o situaţie penibilă, maşinile vechi cu girofar sunt trase pe dreapta pentru că nu mai sunt bune, iar cele noi merg fără girofar, ceea ce înseamnă că nu pot interveni la urgenţe, nu pot urmări infractori. Au luat 4.000 de Loganuri, toate fără girofaruri, şi la Poliţie, şi la Jandarmi şi la ISU. Mai bine luau mai puţine maşini pe care să le poată folosi oamenii”, a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex.

Lipsa girofarului înseamnă că mașină nu poate ieși la o urgență  pentru că în acest fel pune în pericol siguranța circulației.

Însă, până la rezolvarea problemei,  sindicatul a decis să achiziționeze, de anul viitor, camere video care să fie montate la nivelul umerilor.

“Camerele sunt necesare pentru ca polițiștii să poată face dovada a ceea ce constată. Se pot apăra cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele video”, a declarat Vasile Lincu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *