Când “norocul” îți pică în cap, din raft! METRO România obligată să plătească 180.000 de euro daune morale unei cliente

3

Compania Metro a fost amendată cu 200.000 de lei şi condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la plata a 180.000 de euro daune morale, după ce unei cliente i-a căzut în cap un bidon de cinci litri de apă, aceasta având nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale.

Compania Metro România a fost condamnată la plata de despăgubiri după ce un bidon de 5 litri de apă a căzut în capul unei cliente. Femeia, în vârstă de 64 de ani, a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale, compania fiind acuzată de vătămare corporală din culpă, scrie evz.ro. În urma accidentului, clientei i s-ar fi tasat mai multe vertebre cervicale. Accidentul s-a petrecut la sfârşitul anului 2012, în magazinul din Băneasa al Metro Cash & Carry Romania.

Compania declarat în urma anchetei interne că nu se poate afla cine e angajatul responsabil de stivuirea defectuoasă a produsului.

Pe 17 septembrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a decis să condamne Metro la o amendă în cuantum de 200.000 de lei. În acelaşi timp judecătorii au decis ca hypermarketul, în paralel cu firma de asigurare, să plătească femeii lovite de bidonul de apă 2.000 de euro daune materiale şi 180.000 de euro daune morale.

Prin aceeaşi decizie au fost despăgubite şi spitalele unde a fost operată şi tratată victima. 1.158 de lei pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi 9.963 de lei în favoarea părţii civile Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Iniţial, în mai 2014, Judecătoria Sector 1 a decis achitarea firmei care operează lanţul de hypermarketuri şi a lăsat nesoluţionate acţiunile civile înaintate de victimă şi spitalele unde a fost tratată.

La instanţa superioară, după cinci termene de judecată, magistraţii au hotărât amendarea companiei şi plata despăgubirilor pentru victimă.

sursă: gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *