Noutăți de la salonul Salonul Auto de la Frankfurt: Dacia introduce o transmisie automată pentru Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway

Grupul RENAULT, a prezentat la   Salonul Auto de la Frankfurt  toate detaliile privind noutățile pe care le introduce în gamă  Dacia odată cu acest salon. Pe lângă faptul că toate motoarele sunt Euro 6, Duster primește la rândul ei o actualizare.

1

Marea noutate a mărcii Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt este noua cutie de viteze pilotată botezată Easy-R. Aceasta va fi disponibilă pe gamele Logan și Sandero începând din această toamnă, urmând să poată fi comandată opțional la configurarea acestei linii de modele.

Pentru a explica exact cum funcționează această cutie de viteze – un pas de compromis între o transmisie manuală și una automată, Dacia ne oferă un clip oficial care explică exact cele două moduri de rulare ale sale, Drive și Manual, și modul în care funcționează tehnic noua cutie Easy-R.

3

click pentru video

Cinci trepte și disponibilă exclusiv pe 0.9 TCe

Noua transmisie robotizată Easy-R de la Dacia are cinci trepte de mers înainte și este oferită pentru moment doar cu unitatea 0.9 Tce de 90 CP. Propulsorul respectă normele Euro 6 și asigură același consum mixt în compania transmisiei robotizate: 4.9 litri la sută și emisii CO2 de 109 grame pe kilometru. Reprezentanții mărcii românești nu au specificat cum sunt afectați timpii 0-100 km/h ai modelelor care sunt comandate cu această transmisie.

Noua combinație de motorizare/transmisie de la Dacia a fost testată insistent de inginerii Renault, fiind optimizată pentru durabilitate și fiabilitate. În timpul procesului de dezvoltare, transmisia Easy-R a fost testată pe dinamomentru vreme de peste 130.000 de ore, iar fiecare transmisie Easy-R în parte este evaluată în cursul procesului de fabricație printr-un proces strict de control al calității.

2

Transmisia robotizată de la Dacia are atât mod automat, cuplat prin selectarea treptei “D”, cât și mod Manual, activat prin mutarea levierului la “M” și apoi mișcarea acestuia înspre semnele “+” și “-“, în funcție de dorința șoferului de schimbare a treptelor. Cei de la Dacia susțin că au ales această soluție tehnică deoarece nu afectează consumul de carburant și unitatea Easy-R are mai puține pierderi de energie față de automatele convenționale. În plus, unitatea Easy-R are un mod de “crawl” îmbunătățit, care facilitează manevrele la viteze reduse când nu este acționată accelerația și staționarea în rampă cu sistemul Hill Start Assist.

sursă: automarket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *