Noutăți de la salonul Salonul Auto de la Frankfurt: Ce schimbări aduc francezii de la Renault odată cu noul Megane

Salonul Auto de la Franfurt, ce se desfășoara  aceste zile, dezvăluie cele mai noi invenții si  schimbări din lumea auto. Printre primele noutăți dezvăluite astazi, doar presei, deoarece abia de mâine salonul va fi deschis publicului, am notat un prim producător, binecunoscut românilor cu cea mai bine vândută compacta franțuzească pe piața europeană. Renault Megan aflat la a 4-a generație și-a schimbat interiorul la fel de mult ca exteriorul.

4

Schimbările operate odată cu cel de-al patrulea Megane prezintă o influență evidentă de la noul Talisman și introduc noi forme și tehnologii în habitaclul compactei franțuzești. De exemplu, ecranul multimedia pe orizontală și al său R-Link a plecat în favoarea unui sistem montat pe verticală, cum este la Talisman. Sub acesta, în cazul variantei GT a lui Megane, regăsim un set de comenzi noi pentru sistemul de climatizare, alături de dotări precum sistem de asistență la parcare prin comanda volanului, scaune încălzite cu reglare pe mai multe niveluri, comutator R.S. Drive de schimbare a modurilor de rulare și sistem Start-Stop.

5

Varianta GT a lui Megane prezintă un set de padele de schimbare a treptelor de viteză, amplasate în spatele volanului și având dimensiuni generoase și un finisaj care imită cu metalul. Volanul are o formă diferită și prezintă ornamente specifice variantei GT. În spatele volanului se află satelitul de comandă al unității multimedia, care pare să-și fi păstrat forma de la generația precedentă, în timp ce comenzile de pe volan amintesc de Kadjar și Talisman, cele mai recente lansări ale mărcii pariziene.

1

Tot în cazul variantei GT a lui Megane, dezvoltată împreună cu specialiștii Renault Sport, remarcăm un set de scaune sport foarte frumos profilate, îmbrăcate în Alcantara și cusute cu fir de culoare albastră și având un model interesant pe acestea, trasat cu alb. Fețele de uși și planșa de bord vin și ele cu forme și ornamente noi, cu toate că mânerele de deschidere a portierelor și spațiile de depozitare din fețele de uși, alături de câteva ornamente de ep acestea nu sunt neapărat noi. Consola centrală a lui Megane este schimbată semnificativ față de generația precedentă. Aceasta are ornamente cu un finisaj care imită cromul, iar modelul francez are acum și sistem de iluminare ambientală.

2

3

6