SFIDĂTOR: Lux de suta de mii de euro în Primăria Noului Galaţi

Pentru primar si aghiotanți bolizi de 125.000 de euro, iar pentru cetățeni autobuze second hand de 10-12.000 euro.

Untitled3

Așa cum le stă bine unor marinari, primarul din Galaţi navighează într-un Touareg nou-nouț, şeful Poliţiei Locale este la comanda unei  noi Skoda Octavia neagră şi mai puternică, iar city-managerul merge în croaziere prin oraș într-un  Passat, nou și acesta,  cu dotări de lux şi caracteristici sportive de top. Cost total din bugetul local, peste 125.000 de euro cu TVA. 

În acelaţi timp, în Galaţi, cetăţenii  merg cu autobuze second-hand de 17.300 de euro bucata cu TVA, în oraș se fac lucrări de mântuială la carosabil pe ploaie, cu asfalt care ţine câteva săptămâni, apa caldă este un lux, cea rece aşişderea, căldura o nebuloasă, iar toaleta în fundul curţii de colegiu naţional o certitudine.

Un articol anchetă al redactorilor madeingalati.ro, a scos la iveală incredibilile cheltuieli ale municipalității pentru cei trei funcționari locali:

“Pe urmele unor “bolizi de lux”

Am pornit de la imaginile cu noile maşini ale lui Marius Stan, primarul UNPR al Galaţiului, şi cea a subordonatului său, Mihai Manoliu, şeful Poliţiei Locale. Fiindcă acesta din urmă, din banii alocați chipurile pentru activități de pază și ordine, a cumpărat mașini de lux pentru el, șeful său și city-manager.

Untitled1Untitled

 Am cercetat achiziţiile de autovehicule ale autorităţilor publice gălăţene pe 2015. Am dat peste o achiziţie de “3 autoturisme” efectuată de Poliţia Locală Galaţi pe 30 aprilie. Valoarea estimată a fost de 467,742 de lei, iar în final, dupăprimirea doar unei singure (!) oferte, s-a ajuns la 450,645 de lei şi 20 de bani fără TVA. Adică, peste 125 de mii de euro cu TVA. Cât şapte autobuze Transurb şi o revizie la fiecare, cu schimb de ulei şi filtre.

Untitled2

…..pe lângă un Touareg V6 TDI Supreme de peste 65 de mii de euro pentru şefu’, iată şi un Passat de peste 35 de mii de euro pentru Aurel Vlaicu, siti-mienejerul mereu ferchezuit în costum de ginerică. Iar pentru directorul care a ajutat la…execuţia bugetului fără a-l mai trece punctual prin Consiliul Local, prin văzul public, o Octavia de restul de bani. Practic, fiecare din autoturismele achiziţionate este vârf de gamă sau aproape, la variantele cu motorizare Diesel.

Untitled4

Cum arată caietul de sarcini pentru achiziția celor 3 mașini?

Citește mai departe articolul: madeingalati.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *