„Noi suntem victime, nu ei” strigăt de ajutor din Grecia!

Insula Lesbos din Grecia a ajuns un iad pentru locuitorii acesteia si pentru turisti.

Ieri  a fost a doua zi de confruntari violente intre imigranti si politia greaca din Lesbos. Acestia cer sa fie lasati sa plece cat mai repede spre Germania. Insula s-a transformat intr-un iad iar locuitorii sunt pur si simplu terorizati. Inregistrarile video difuzate de posturile de televiziuni arata un batran disperat  care le cere imigrantilor sa iasa din curtea casei sale: „Aceasta este o proprietate privata, plecati. Respectati Grecia”, spune acesta.

lesbos

Insula Lesbos era pana la de curand o destinatie turistica foarte cautata, insa in uram crizei imigrantilor odata cu disparitia turismului insasi traiul localicilor este in pericol. Turismul este distrus aproape in totalitate, iar localnicii sunt dipserati deaorece pe langa siguranta ce le este pusa in pericol insasi viitorul ca si comunitate este amenintat.

222

„Noi suntem victimele, nu ei. Vrem sa traim cum traiam inainte. Vreau sa ma duc la munca, nu pot. Copiii mei vor sa mearga la scoala, nu pot. Nu noi suntem in razboi, ei sunt. Trebuie sa ii ia de aici”, declara o localnica plangand si implorand autoritatilor sa faca ceva pentru a readuce linistea si siguranta pe insula.

Imigrantii sunt din ce in ce mai violenti,  acestia e lupta cu politia sau intre ei, creand un adevarat razboi pe insula.

3

Refugiatii si imigranti si-au pierdut rabdarea, nemultimiti că procedurile de înregistrare dureazaa prea mult. Pe insula se afla peste 13 mii de refugiati iar acestia, toti fiind in drum spre Atena Mai multe persoane au fost grav ranite în urma ciocnirilor cu fortele de ordine. Sambata  politia elena a recurs la gaze lacrimogene dupa ce 500 de afgani au incercat să se urce cu forta într-un feribot care pleca spre capitala Atena. Un primar a cerut guvernului elen ca pe insula sa fie decretata stare de urgenta.

Imigrantii, cei mai multi din Siria, Irak si Afganistan,  dupa  inregistrarile efectuate de autoritatile elene pe insula  pot pleca spre continent, iar de acolo, prin Balcani, catre Europa de Vest.

sursa: reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *