Omenirea strigă AJUTOR! Imagini de COȘMAR! Adevărata imagine a dramei refugiaţilor. ATENȚIE IMAGINI ȘOCANTE!

Presa internationala este în ultima perioadă în pline dezbateri și dispute ce nu au dus la nicio solutie concretă, viabilă și UMANĂ. Iar în tot acest timp asistăm neputincioși la DEZASTRU!

Lumea este de astăzi ȘOCATĂ datorită ultimelor  imagini cutremurătoare cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat.

Unde este dreptatea? Care este solutia? Cine este de vina? Ce se va intampla? De unde a pornit? Cine pierde si cine castiga? Cine plateste?

Intrebari inutile si fara raspuns, iar in tot acest timp mor inecati copii in valurile disperarii a

Aceasta este ADEVĂRATA IMAGINE a dramei refugiaţilor

turkey

Cel puţin 12 imigranţi care fugeau din calea războiului din Siria, inclusiv doi băieţi, s-au înecat miercuri în timp ce încercau să ajungă din Bodrum pe insula greacă Kos, notează smh.com

Drama refugiaţilor care îşi asumă riscuri uriaşe pentru a încerca să ajungă în Europa, pentru o viaţă în siguranţă, este ilustrată de imaginile cu cadavrul băieţelului sirian, care a fost găsit de un poliţist turc cu faţa în jos, pe nisip, relatează New York Times în ediţia online. Băieţelul, îmbrăcat cu un tricou roşu şi pantaloni scurţi albaştri, a fost identificat de agenţia turcă de presă Dogan drept Aylan Kurdi, în vârstă de 3 ani. Trupul neînsufleţit al fratelui său, Galip, în vârstă de 5 ani, a fost adus de apă în altă parte a plajei.

turkey2

Ei se află printre cei 12 oameni care au murit înecaţi în timp ce încercau să traverseze Mediterana în două bărci. Barca în care se aflau copiii avea 17 persoane la bord şi plecat din localitatea turcească Akyarlar spre insula grecească Kos. Avea de parcurs 5 kilometri în linie dreaptă până la ţărmul european, însă mica ambarcaţiune s-a scufundat în apele calme din cauza numărului prea mare de pasageri. Mama celor doi fraţi, Rahan, a murit împreună cu ei, în timp ce tatăl, Abdullah, a supravieţuit, reuşind să înoate până la ţărm.  Familia a ales să traverseze Mediterana, într-o ultimă încercare disperată de a ajunge la rudele din Canada, după ce cererea de azil le-a fost respinsă, scrie The Guardian. Locuiau în oraşul Kobani, bombardat anul acesta în timpul luptelor dintre ISIS şi luptătorii kurzi şi se refugiaseră în Turcia. Tatăl băieţilor spune că singurul lucru pe care îl mai vrea acum este să se întoarcă la Kobani să-şi îngroape familia.

Măsurile cu adevarat necesare sunt cele menite sa rezolve problemele în țarile de unde provin emigranții.

sursă: smh.com / The Guardian.

De astăzi JURNALUL DE MAINE  va posta in permanență pe prima pagină  un simbol al strigătului de ajutor al tuturor sufletelor nevinovate, victime ale acestui război. 

doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *