Elveţian reținut la Aeroportul “Henri Coandă” în timp ce încercă să scoata din țară o adevărată comoară

Un cetăţean elveţian a fost reținut  de Poliţia de Frontieră, pe Aeroportul “Henri Coandă” , în timp ce încerca să scoată din ţară aproape 350 de monede despre care se presupune  că fac parte din patrimoniul naţional al României, potrivit Mediafax

airport

Cetăţeanul elveţian, în vârstă de 34 de ani, a fost prins, marţi, în jurul orei 14.00, înaite de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Zurich.

Brigada Antiteroristă din cadrul SRI a constatat la fața locului faptul ca elvețianul nu deținea niciun fel de document pentru cele 347 de monedele descoperite asupra sa,

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la o prima evaluare, şapte dintre monede au fost identificate ca fiind de provenienţă romană antică.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că intenţiona să ducă monedele în Elveţia şi nu ştia că acestea nu pot fi scoase din ţară fără certificat de import-export.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la efectuarea de export ilegal, iar monedele au fost trimise pentru a fi expertizate la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Conform unor surse din Poliţia de Frontieră, cetăţeanul elveţian a refuzat să spună de unde avea monedele şi a afirmat că făceau parte din colecţia lui personală.

sursă: mediax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *