Cele mai scumpe orase din Romania

Românii care trebuie să scoată cei mai mulţi bani din buzunar atunci când vor să îşi cumpere o locuinţă sunt bucureştenii. Proprietarii cer 1.053 de euro pe metru pătrat, în această perioadă, pentru apartamentele vechi din Capitală. Astfel, cei care vor să se mute într-un astfel de apartament cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, aflat într-unul dintre aşa-numitele blocuri comuniste din Bucureşti, ar fi nevoiţi să plătească 52.650 de euro, potrivit Gândul

2

Preţul pe care vânzătorii îl cer nu este însă întotdeauna acelaşi cu cel pe care cumpărătorii ajung să îl plătească, existând de cele mai multe ori posibilitatea unei negocieri.

Pe locul al doilea loc în topul oraşelor unde preţul apartamentelor vechi de două camere este cel mai ridicat la început de 2015 se află Cluj-Napoca. Un astfel de apartament, cu o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi, costă aici cu doar 600 de euro mai puţin decât în Bucureşti, respectiv 52.050 de euro.

Timişoara, Constanţa şi Braşov sunt, de asemenea, oraşe scumpe. Metrul pătrat în cazul apartamentelor vechi ajunge să fie evaluat la 852 de euro, respectiv la 848 de euro şi la 842 de euro.

Următoarele locuri sunt ocupate de Craiova, Galaţi, Târgu Jiu, Sibiu şi Iaşi.

La polul opus se află oraşul Alexandria, unde poţi cumpăra un apartament vechi, aflat într-un bloc construit înainte de anul 1990, cu doar 22.450 de euro, cât o garsonieră confort 1 în Bucureşti în cartiere precum Berceni sau Drumul Taberei.

Cu preţuri cuprinse între 23.000 de euro şi 23.250 de euro poţi să cumperi un apartament cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi într-un bloc vechi din Drobeta-Turnu Severin, Satu Mare, Târgovişte, Giurgiu, Reşita şi Arad.

sursă: gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *