2 marie 2015: Amenzi abuzive si persecutarea florariilor cu acte in regula din Brasov si Galati.

Intr-o singura saptamana  clanurile de rromi ( sute de ani, pana la aparitia unei legi aberante fiind numiti tigani),  fac zeci, sute de mii de euro din activitatile de comert ilegal si deplina evaziune  fiscala,  in  strada, in piete, in gari, statii de autobuz si in imediata apropiere a zonelor cu trafic mare pietonal, cu martisoare si in mod special cu flori.

3

In tot acest timp, micii intreprinzatori, florariile si magazinele cu acte in regula, sint toti ruinati si dusi la faliment fiind pe deasupra amendati si calcati de controale din partea tuturor institutiilor.

Mai grav, si dincolo chiar de legalitate este faptul ca Politia si diverse alte institutii, in mod special ANAF si OPC-ul, inchid ochii in fata acelor  practici din strada organizand asa numite “razii”, ce sint dinainte stiute de evazionisti, confiscand cateva fire de flori, afisand activitate si raportand “succesuri”, lasand adevarata activitate nestingherita sa se desfasoare urmatoarele  zile,  si  mai mult decat atat  canalizandu-si activitatea de control tot pe bietii afaceristi ce-si platesc taxele, pe firme si magazine.

Cei de la ANAF  defileaza pe strazile Romaniei cu Dacii Logan noi inscriprionate ANAF, Anti Frauda. In tot acest timp clanurile de mafioti, bisnitari si vanzatori ambulanti de petarde, martisoare, flori, ceasuri , blugi si genti Guci parcheaza la Mall masini asemanatoare cu cele ale ambasadelor. 

Adevarata evaziune, adevaratul comert, se desfasoara uneori sub ochii si chiar paza anumitor organe ale statului, oamenii ai legii, reprezentanti ai institutiilor bugetate  din impozitele si taxele comerciantilor cu acte in regule, din taxele consumatorilor carora ar trebui sa le fie protejate drepturile si in strada, in fata escrocilor si evazionistilor.

Acesti comercianti din urma, florariile, depozitele, magazinele de specialitate sint nu numai ruinati de pierderile enorme cauzate de afacerile ilegale din strada ale rromilor, dar sint si sugrumati prin actiuni de control “tematice” sub semnatura abuzului in serviciu, a persecutarii si terorizarii inspectorilor.

La Iasi, Politia Locala, pazeste tiganii sub ordin de servici de monitorizare. Orice inspector ce ar putea controla si surprinde  vanzatorii  fiind “alungat” de la fata locului, unde totul este sub controlul si coordonarea  agentilor de ordine din subordinea primariei. Iar asta se intampla de ani de zile, conform spuselor multor cetateni.

5

Tot astazi, atat  la Iasi cat si la Galati, in cadrul controalelor organizate de catre Politia Locala  in strada,  in randul comerciantilor ambulanti, s-a reusit ” perfomanta” confiscarii a catorva zeci de buchete, un total astfel de cateva sute de fire de flori. A  mai fost amendat si o “florareasa” isterica, Anișoara Caramalău: ” „Udrea fură miliarde și nouă ne iau câteva flori pe care le vindeam. Doar nu făceam avere, făceam și noi un ban din care să trăim. Eu m-am împrumutat de sute de milioane, cu camătă ca să iau florile astea și ei acum ce fac? Să se ducă la cei care bagă mâna în buzunar, nu să vină la noi care încercăm să facem un ban cinstit”, ce s-a bocit in stilul caracteristic  parazitilor sociali, eroi ai tuturor stirilor despre criminalitate din spatiul european.

2

La Brasov (cel mai frumos oras al Romaniei, cum  frumos era mai de curand afisat si luminat pe mai toate arterele principale ), tiganii vand flori, incepand de vineri dimineata, nestigheriri si chiar sub “paza” politiei locale in statiile de autobuz, intrari la mall, centru vechi si zonele pietonale si chiar in piete.

O imagine groteasaca cu tarabe pline de “martisoare” chinezesti, brose de prost gust legate cu un firave snururi, cotropeste multe dintre orasele Romaniei in aceste zile. O imagine potrivita mai repede unor orase de la marginea continentului.

2

In tot acest timp, reprezentantii OPC au organizat si aici asa numitul “control tematic” in cadrul florariilor ( subliniem din nou, exact pe acei comercianti cinstiti ce isi platesc angajati, taxe, impozite, chirii ) pe care i-au amendat in unele cazuri pentru ca nu ar avea “instructiuni de udare a florilor la ghiveci”. Si nu cu una cu doua, ci cu mii de lei!

Mai pe intelesul nostru, rromii vand in strada fara casa de marcat, fara autorizatii, fara a plati impozite sau taxe, iar adevaratii comercianti  sint si amendati si persecutati pentru motive inventate, fortate spre limita legii, abuziv si ostentativ.

Din surse am aflat ca inspectorii OPC Brasov, au controlat astazi sub instructiuni clare de amendare, fara nicio intentie de a proteja drepturile consumatorilor, ci dinpotriva de a aduna bani la bugetul intitutiei si a raporta actiune cu succes mai multi agenti economici. Posibil la final de campanie raportarile sa sublinize din nou reusite si incasari la bugetul statului impresionante, venite din pacate din actiune de exterminare a activitatii intreprinzatorilor romani.

“Au venit in grup, trei inspectori, dintre care unul nici nu s-a legitimat, ca lupii.  Au cautat prin florarie pana au gasit o chestie de care sa se lege: “nu aveti instructiuni de udare a plantelor atasate la fiecare ghiveci comercializat”. Avem tot ce prevede legea: casa de marcat, preturi afisate, acte, contabili, evidente, tot felul de afise cu adaos, program, etc. Platim taxe si impozite si  avem salariati fata de care suntem la zi cu toate obligatiile.  Birocratia ne ocupa mai mult din jumatatea timpului. Muncim uneori pana noaptea tarziu ca sa avem la zi toate cerintele birocratice. Nu gaseau nimic si ne-au intrerupt timp de vreo ora activitatea, pana au gasit ceva de care se puteau lega. Ne-au intocmit procesul verbal spunandu-ne ca nu mai au pentru astazi controale cu avertisment, ca s-au terminat. Ne-au spus ca ne amendeaza cu minimul, ca vor urma zilele acestea si alte controale, si ne-au urat mult succes. Minimul era 1000 de lei, insa le-am parut obraznici cand le-am spus ca nu intelegem de ce sintem amendati si ne-au completat intr-un final in procesul verbal o  amenda usturatoare de 2000  de lei. Si toate acestea sub atitudinea unui serviciu, a unui favor, pentru care eram obligati a fi recunoscatori” a declarat unul dintre patronii  controlati astazi de OPC Brasov.

Din pacate adevarul este mai dureros decat aceste cateva cazuri semnalate in ultimele doua zile. De ani de zile mafia clanurilor de “pietari” isi vede de treaba, iar institutiile abilitate isi vad de somnul de frumusete. In tot acest timp micii intreprinzatori sint inchisi si ajutati sa ajunga la faiment unul dupa altul, pierzandu-se astfel atat locuri de munca cat si contributii la stat.

Primavara in Romania  este adusa in fiecare an de pirande si puradei, din China.

Martisorul s-a transformat intr-o legitimatie de inspector controlor.

sursa: pressalert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *