“Produsul romanesc al saptamanii”: Ii traditionale romanesti “IIANA”

Saptamana 9-15 februarie este dedicata   Ii romanesti  “IIANA”

ii 3

Proiectul IIANA.ro a pornit in primavara anului acesta cu o investitie initiala de 50.000 euro.

IIANA.ro are in prezent un mic atelier in Bucuresti insa mare parte din productie este realizata in Oltenia, Arges si Moldova, de terte firme specializate.

ie 1

Provocari la inceput de drum

“Cea mai mare provocare este partea de productie si directionare a atelierelor din tara, fiecare ie fiind realizata in intregime manual”,  puncteaza managerul proiectului, Alina Gavriloiu.

ii 4

Cine formeaza echipa IIANA
Echipa IIANA este formata dintr-o mana de oameni proveniti din zona de publicitate, o mana de oameni tineri indragostiti de ie.

Cu ce se mandreste IIANA
Am inceput in urma cu o luna, iar de saptamana asta IIANA este un brand inregistrat cu acte in regula. In acest moment, suntem in discutii pentru semnarea unui contract cu Camera de Comert, pentru a participa la targuri in strainatate, pana in tari ca Japonia sau China. Deocamdata suntem in stadiul de discutie, dar ne propunem sa fim prezenti la targurile din afara, unde vin buyer-ii celor mai importante branduri de moda din lume.

Pentru noi este importanta o foarte buna munca de selectie a producatorilor si sprijinirea lor, pentru ca iile pe care le vindem sunt lucrate 100%, inclusiv tivul. Multi dintre producatori inca nu pot sa creada ca au comenzi incontinuu si ca produsul lor, unul de artizanat, acum este promovat si oamenii “de la oras” sunt interesati si indragostiti de el.

Ce am facut noi a fost prezentarea produsului in alta forma, punandu-l pe fete tinere, frumoase, tocmai ca sa demonstram ca ia este un lucru foarte frumos, care nu trebuie uitat.

Mandria noastra este ca produsul este facut de femeia romanca. Avem 27 de femei care lucreaza pentru magazin si majoritatea productiei este din zona Olteniei. Sunt foarte fericite ca nu trebuie sa plece la munca in Italia sau in Spania, unde acum ar fi fost platite foarte prost si poate ca ar fi fost si injosite. Doamnele care lucreaza cu noi se uita pe Facebook, toate au acces la Facebook, si inca nu cred ca ia romaneasca a inceput sa fie un produs asa de indragit” –  potrivit managerului de proiect Alina Gavriloiu.

“Vrem sa ducem mai departe traditia romaneasca si portul popular romanesc. Ne dorim ca orice romanca din lume sa poata purta o ie romaneasca lucrata manual in Romania.

IIANA apreciaza materialele naturale de calitate superioara si lucratura atenta a motivelor traditionale, aducand ia romaneasca autentica 100% handmade, in garderoba ta moderna.

O ie romaneasca este mai mult decat un obiect vestimentar, ia romaneasca ne reprezinta si ne da putere. Impreuna putem sa facem cunoscuta ia romaneasca in lume.”

ii 5

Urmariti si sprijiniti campania “Produsul romanesc al saptamanii”, si sprijiniti producatorii locali cumparand produse fabricate in Romania.

Asteptam mesajele voastre aici:  contact- JURNALUL DE MAINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *