Medici arestati pentru luare de mita

Doi medici ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui au fost reţinuţi pentru luare de mită, în urma percheziţiilor făcute luni seară la locuinţele acestora, dar şi la unitatea medicală, unde unul dintre medici a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.500 de lei pentru o operatie.

spital

Foloseau spitalul drept cabinet privat şi taxau la procedură, dar au întâlnit un bărbat care, în loc să plătească, a mers la Poliţie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus reţinerea pentru 24 de ore a medicilor ginecologi Simona Botez şi Doina Andrei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, suspectaţi că au luat mită de la mai mulţi pacienţi, pentru diverse intervenţii chirurgicale.

De asemenea, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi în cazul a două asistente de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Marţi, cei doi medici reţinuţi, Simona Botez şi Doina Andrei, vor fi duşi la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Luni seară, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut mai multe percheziţii la locuinţele unor medici de la Spitalul Judeţean Vaslui, precum şi la unitatea medicală.

De asemenea, anchetatorii au organizat un flagrant în urma unui denunţ formulat de un vasluian, în septembrie 2014, după ce un medic ginecolog ar fi cerut 1.500 de lei pentru a face o întrerupere de sarcină. Astfel, luni seară, medicul Simona Botez a fost prinsă în flagrant în timp ce primea banii ceruţi.

“Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. În virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se preciza într-un comunicat dat publicităţii, luni seară, de DGA.

sursă: gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *