Apă sfinţită la robinet, în Botoşani. Preoţii susţin că, timp de 8 zile, apa va avea proprietăţi speciale.

Peste  30.000 de familii din Botoşani se pot considera mai “binecuvântați” decât restul românilor. În casele lor curge, de 6 zile, la robinet apă binecuvântată.

1click pentru video

În ziua de Bobotează, preoţii au oficiat o slujbă de sfinţire a apei din bazinele firmei de distribuire a apei potabile.  

În prezența autorităților locale și județene din Botoşani, trei preoți au sfinţit bazinele cu apă de unde este alimentat întreg oraşul. Preoţii susţin că apa care va curge în perioada următoare la robinetele celor peste 30.000 de familii racordate la sistemul centralizat are proprietăţi speciale.

Daniel Dascălu, preot: “Trebuie să specificăm că nu curge agheasmă acum, ci este o apă binecuvântată, este cu o funcție purificatoare, curățitoare și va curge atâta vreme cât în tradiția nostră tradiția spune că timp de 8 zile apa schimbă firea, deci, până pe data de 14, apa are o altă valoare.”

Ritualul religios a fost făcut la invitaţia şefilor firmei de distribuire a apei.

“Încercăm să promovăm o tradiție de mii de ani a poporului român la un nivel mai mic, la nivelul celor care dau apă, la nivelul celor care se pun în slujba orașului Botoșani și a locuitorilor săi,” a motivat Adi Petrușcă, director adjunct al Nova Apa Serv Botoșani.

Ideea este privită însă cu reticenţă de locuitorii din Botoşani:

“Eu zic că nu-i bun și nu trebuie să curgă pe robinet, nu la toaletă, că robinetul e robinet și la toaletă. Nu, nu-i normal!”

“Să curgă agheasmă, nu știu, parcă n-ar fi normal.”

“Totul e posibil la noi, omenirea e înaintată, așa că nu-i mai dă timp liber lui Isus să se odihnească. Se spune că apa este sfințită oriunde ar fi ea.”

Este al doilea an când apa din bazinele firmei de distribuţie a apei din Botoşani este sfințită în ziua de Bobotează.

sursă: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *