Raluca Turcan: PNL va solicita Avocatului Poporului să oprească noul abuz din Educație

Deputatul PNL Raluca Turcan consideră că ordonanța de urgență prin care se reglementează regimul titlurilor științifice a fost dată de Guvern pentru “a-l servi pe premierul Ponta” și solicită Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, “să întoarcă din drum OUG”.

 1

“Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a început mandatul la fel cum au făcut Ecaterina Andronescu și Remus Pricopie: prin ordonanțe de urgență cu dedicație, date pe final de an sau în vacanțe, pentru a-l servi pe premierul Ponta sau clientela PSD. La finalul lui 2014, ministrul Educației transmite tuturor elevilor, studenților și doctoranzilor că furtul poate fi tolerat. O țară întreagă primește astăzi, din nou, mesajul că premierul, prin mâna ministrului Educației, semnează ordonanțe în interes propriu, ordonanțe care sunt menite să-i spele și să-i acopere furtul intelectual, plagiatul”, susține Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES.

Potrivit acesteia, “OUG demonstrează că PSD are un Guvern iresponsabil, care favorizează guvernarea în interes personal și care lovește statul de drept prin încălcarea Constituției”.

“Victor Ponta a ocupat pentru studiile doctorale un loc care putea fi al unui tânăr cinstit și competent care să justifice investiția făcută de stat. Victor Ponta a mutilat, prin diverșii miniștri ai Educației, prestigiul învățământului românesc. Victor Ponta a contrasemnat legi care reglementează direct pentru el, ceea ce este neconstituțional și antidemocratic. Toate acestea ne arată slăbiciunea și lipsa de standarde de performanță ale Guvernului Ponta. PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să întoarcă din drum această ordonanță. Este singura instituție care, în acest moment, poate opri acest delir instituțional al Guvernului PSD. (…) PNL va solicita Avocatului Poporului să oprească noul abuz din Educație”, precizează Turcan.

Guvernul a modificat în ședința de luni, printr-o ordonanță de urgență, Legea educației naționale, stabilind printre altele și cadrul legal care reglementează regimul titlurilor științifice.

“Renunțarea la un titlu științific trebuie făcută cu maximă responsabilitate. (…) Odată cu renunțarea, nu renunți doar la diplomă, renunți la întreg procesul de pregătire care a fost urmat pentru obținerea unei diplome. (…) Dacă o persoană care a renunțat la un titlu dorește să acceseze din nou acel titlu științific, trebuie să reia, pe de o parte, întreg procesul de pregătire de trei ani la doctorat, trei-patru ani la licență, doi ani la master, cât și să plătească să urmeze la forma de pregătire cu plată, cu taxă, acest proces”, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

sursă: agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *