Atac josnic al unui PLR-ist la Diaspora : “Vă creștem “progeniturile” pe gratis”

Unul dintre liderii Partidului Liberal Reformator (PLR) a lansat un atac violent la adresa românilor din străinătate care „au votat împotriva comunismului”, acuzându-i că nu plătesc impozite în România dar beneficiază gratuit de serviciile publice.

3

Mircea Pal, care a trecut recent de la PNL în tabăra lui Tăriceanu, a postat pe facebook o scrisoare către diaspora, intitulată „Dragă diaspora, ai venit dar ai plecat…Nu-i corect!!!”, potrivit voceatransilvaniei.ro.

”Când au sosit am avut senzația că vin ca și niște trupe eliberatoare. Trupe care, în opinia lor, au reușit să ne redea țara înapoi, că ne-au eliberat de comunism și că ne-au redat demnitatea. Toți cei cu care m-am întâlnit au ținut să îmi spună lucrurile acestea. Aceiași oameni care până mai ieri se numeau căpșunari, zilieri și îngrijitori de moși si babe acum se autointitulează „diaspora”. Toate poveștile lor încep cu amintirea alegerilor și negreșit cu sintagma atât de dragă lor „noi, diaspora”, scrie liderul PLR Satu Mare.

Mircea Pal, care locuiește în Negrești-Oaș, capitala Țării Oașului, locul unde mai mult de 50% din locuitori sunt plecați în Occident, spune că a încercat să îi facă să înțeleagă pe toți cei cu care a vorbit că au pierdut esența mesajului electoral, dar comentează ironic că ”trebuie să ai și cu cine…”.

”Mulți dintre cei care se băteau cu poliția prin Franța și Italia în ziua alegerilor dorindu-și să voteze împotriva comunismului au uitat că ne-au lăsat nouă copiii să îi creștem. Eu cred că nu s-au gândit niciun moment la faptul că progeniturile lor sunt educate pe banii contribuabililor din România. Nu s-au gândit că ei nu au participat cu niciun leu la pensia părinților lor. Au lăsat totul în seama plătitorilor de impozite din țară și au plecat să își caute norocul prin lume, iar acum își arogă dreptul de a face revoluție de la distanță”, scrie Mircea Pal.

Pal lucrează în sistemul bugetar ca director economice al Aeroportului Satu Mare, după ce a ocupat o funcție similar și la Spitatul Județean de Urgență Satu Mare.

Politicianul a uitat să menționeze faptul că diaspora este cel mai mare investitor în economia României. Conaționalii noștri au trimis în țară 4,2 miliarde de euro în 2013, față de cele 2,7 miliarde de euro investite de străini în România.

Pal a certat românii care au plecat în străinătate în căutarea unui trai mai bun.

„Dragă diaspora, cum îți place să te numești acum, te așteptăm acasă. Unul dintre lucrurile bine făcute ar fi să participi la sistemul de sănătate cu impozite pentru a putea avea grijă de părinții tăi. Un alt lucru bine făcut ar fi să plătești impozite în țară pentru a putea să îți educăm copiii corect. Nu este suficient să comentezi despre faptul că în țara asta nu se face nimic bine, ar trebui să cotizezi, pentru că nu poți face educație, sănătate și protecție socială fără bani. Nu este corect să îți rupi spatele te miri pe unde, după care să vii să te tratezi în România în sistemul de stat. Nu este corect să critici învățământul când tu nu dai niciun ban acolo. Nu este corect să ceri ceva de unde tu nu ai pus nimic”, a scris Pal.

PLR Satu Mare a avut rezultate foarte slabe la ultimele alegeri prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu obținând în turul I doar 5,4% din voturi în județul Satu Mare.

Pal a trecut la PLR odată cu deputatul Ovidiu Silaghi și președinte CJ Satu Mare, Adrian Ștef.

sursă: paginadepolitica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *