S-au făcut Jocurile în extern: Ponta pleacă din România, Predoiu vine premier

Pe culoarele subterane ale politicii jocurile par să se fi făcut. Zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria și ca șef al PSD sunt numărate. Într-un final, Klaus Iohannis pare să-l fi acceptat pe Cătălin Predoiu ca premier, care ieșise din schemă, la un moment dat. 1

Conform Enațional, lui Victor Ponta i s-ar fi propus o ieșire elegantă din joc. Renunță la funcția de premier și la cea de președinte al PSD, pentru un post de rang înalt în extern. În PSD se vehiculează tot mai intens ideea că Victor Ponta ar putea renunța la funcțiile pe care le deține, iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar la Congresul PSD din luna martie.

În această linie, PNL va prelua guvernarea, cu sprijin extern de mare amploare. România va deveni unul dintre pionii cei mai importanți din regiune, pentru că planul din afară a fost ascultat cu sfințenie.

De la Cotroceni, Klaus Iohannis urmează acest plan și-l va numi pe Cătălin Predoiu premier, deși nu-l înghite nici nu lămâie. Forțat de liderii PDL, care ar fi fost dispuși să-l sacrifice pe Predoiu, dar în schimbul unor funcții extrem de grele, Iohannis alege să dea premierul PDL, dar să-și păstreze pușculița cu bani la PNL.

[polldaddy poll=8569477]

sursă: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *