Mihai Razvan Ungureanu vrea inapoi la SIE!

Sursele, citate de National, sustin ca MRU ar fi acceptat functia onorifica de consilier personal al lui Klaus Iohannis doar ca o solutie provizorie de scurta durata, pana ce “neamtul” il va instala inapoi la conducerea SIE.

http://debanat.ro/wp-content/uploads/2014/12/mru.jpg

Mihai Razvan Ungureanu se claseaza pe un loc fruntas in topul politicienilor romani care au trait in carierele lor unele dintre cele mai crunte deceptii, aflate chiar la limitele umilintei publice. Iar daca Mircea Geoana a topait aiurea-n tramvai o noapte intreaga ca a castigat prezidentialele, Victor Ponta a fost infrant, chiar si cu impresionantul aparat de stat si de partid aflat in spatele sau, de ignoranta in ale politicii “generatie facebook”.

Iar o umilinta asemanatoare a trait cu ceva vreme in urma si Mihai Razvan Ungureanu, cel care, la un moment dat, era vazut drept urmasul politic al lui Traian Basescu si politicianul cu cel mai stralucitor destin in fata. Numai ca, desi avea o majoritate covarsitoare in Parlament si numit premier de doar doua luni si ceva, Ungureanu a fost executat fara prea multe explicatii, alegandu-se astfel praful de programul “cincinal” de guvernare la care tocmai lucra. Ceea ce nu a facut decat sa rasuceasca si mai mult cutitul in rana si sa regrete ca a avut proasta inspiratie de a parasi sefia Serviciului de Informatii Externe. Loc unde insa, iata, are toate sansele sa se intoraca acum, sursele noastre sustinand ca MRU ar fi acceptat functia onorifica de consilier personal al lui Klaus Iohannis doar ca o solutie provizorie de scurta durata, pana ce “neamtul” il va instala inapoi la conducerea SIE.

Momeala MAE

Mihai Razvan Ungureanu este considerat unul dintre cei mai orgoliosi politicieni romani.  Iar acum, cand toata lumea politica da ca sigura revenirea Dreptei la Putere, a surprins destul de mult decizia sa de a accepta functia oferita de catre noul sef al statului, Klaus Iohannis. Mai ales ca nu este nici pe departe vreo demnitate de rangul CV-ului politic al lui Ungureanu, acesta devenind un simplu consilier personal, nici macar platit, asa cum un presedinte sau un premier au cu duiumul pe langa ei. Deci, nici macar nu poate fi vorba de un premiu de consolare, consilierii personali onorifici fiind indeobste vazuti ca “rudele sarace” care nu au mai prins un loc la masa plina de bunataturi a politicienilor aflati la Putere. Mai ales ca, in cazul lui Mihai Razvan Ungureanu cel putin, toata lumea se astepta ca acesta sa fie unul dintre principalii candidati, daca nu chiar favoritul desemnat de catre noul PNL, pentru preluarea portofoliului Ministerului Afacerilor Externe. Numai ca MRU a refuzat aceasta momeala, stiind foarte bine ca scenariul debarcarii rapide a Guvernului Ponta depinde inca de incapatanarea celui din urma de a se agata sau nu de Putere. In plus, ca si posibil viitor ministru de Externe, Ungureanu este constient de faptul ca din acesta postura ar putea fi debarcat oricand, fiind nevoit sa stea astfel la mana colegilor de guvernare.

Fara complicatii

In schimb, numirea sa in fruntea Servicului de Informatii Externe nu ar intampina nici cea mai mica dificultate. In primul rand, pentru ca postul este deja vacant, in urma demisiei lui Teodor Melescanu. Apoi, Mihai Razvan Ungureanu stapaneste destul de bine fisa postului, mai ales ca s-a mai aflat in fruntea respectivului serviciu secret atata amar de vreme. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, spre deosebire de alte structuri informationale, la SIE lucrurile nu s-au schimbat mai deloc in toata aceasta perioda, generalul Silviu Predoiu continuand sa conduca “fabrica de spioni” cu mana forte. Dar, ceea ce este cel mai important pentru ambitiile lui Mihai Razvan Ungureanu este ca revenirea sa in fruntea SIE sta strict la mana lui Klaus Iohannis, seful statului detinand toate parghiile constitutionale pentru numirea conducatorilor serviciilor secrete.

sursa: enational

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *