Ce spune Klaus Iohannis despre schimbarea din funcţie a şefului SRI

Şeful statului a dat, miercuri, de înţeles că George Maior nu ar trebui schimbat de la şefia SRI, care funcţionează “în parametri buni”.

1

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat să spună direct dacă George Maior ar trebui să fie schimbat de la conducerea Serviciului Român de Informaţii, dând însă de înţeles că nu este un punct de vedere cu care este de acord.

“E o discuţie puţin artificială, SRI funcţioneaza în parametri buni. Nu simt nevoia de a face din asta o tema de discuţie”, a declarat preşedintele, la Adevărul LIVE.

Directorul SRI a anunţat, în octombrie 2014, că în prima zi după alegerile prezidenţiale va merge la preşedintele ales şi îşi va prezenta demisia, urmând ca noul şef al statului să-i evalueze activitate. Discuţia a avut loc în contextul în care numele lui George Maior a fost vehiculat pentru funcţia de premier, fiind unul dintre cei nominalizaţi de Victor Ponta, în cazul în care ar fi ajuns la Cotroceni.

“În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evolutia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu să continue sau nu”, a declarat Maior, în octombrie.

Cu toate acestea, până în acest moment, şeful SRI nu şi-a prezentat mandatul în faţa lui Klaus Iohannis şi nici nu a mai adus în discuţie acest subiect.

sursă: mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *