Iohannis ordonă, Ponta – dispus să execute

1

Premierul Victor Ponta nu iese din cuvântul președintelui Klaus Iohannis mai ceva ca un școlar. Cel puțin la nivel public. În doar o singură zi, Ponta s-a grăbit de două ori să îi dea dreptate președintelui, după ce șeful statului abia își terminase discursurile.

Prezent marți la ceremonia de instalare a noului șef al Statului Major General alături de președinte și de mai mulți oficiali, Victor Ponta a declarat că ideea asigurării unei finanţări adecvate pentru apărare, invocată de către preşedintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei, este extrem de corectă, fiind obligaţia tuturor factorilor decidenţi să înţeleagă că securitatea nu este realizată pe gratis.

“Mă bucur că şi preşedintele Iohannis face din aceasta o prioritate absolută”, a spus Ponta, după ce şeful statului a cerut, în discursul de la eveniment, suplimentarea bugetului armatei până la 2% din PIB cel târziu până în 2017 şi menţinerea acestui plafon de finanţare pentru minimum zece ani. Iohannis a spus în context că nu va accepta ca de acum înainte Guvernul, indiferent de cine-l conduce, să nu respecte finanțarea pentru Armată.

”Una dintre priorităţile mandatului meu, în perioada următoare este găsirea de soluţii pentru creşterea bugetului Apărării. Voi declanşa consultări cu toate partidele parlamentare, pentru încheierea unui acord politic, cu scopul asigurării, în anul 2017 a unui parg minimal de 2% din PIB, pentru Apărare”, a anunțat Klaus Iohannis, marți, la ceremonia de învestire a noului șef al Statului Major General.

Victor Ponta şi-a început discursul la ceremonie amintindu-şi de preşedintele Traian Băsescu şi de faptul că atmosfera a fost “rece” când a participat cu acesta la bilanţul MApN, spunând că acum, în prezenţa lui Iohannis, lucrurile sunt “mult mai călduroase”.

“Ultima dată când ne-am văzut aici cu reprezentanţii tuturor armelor era o atmosferă mult mai rece din toate punctele de vedere. Mă bucur că, azi, lucrurile sunt mult mai călduroase”, a spus Ponta în prezența lui Klaus Iohannis.

Tot marți, Victor Ponta a transmis, pe Twitter, imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus la CSM că procurorul general trebuie să fie membru al CSAT, iar CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă că ideea este corectă.

“Cred că este o idee corectă/ şi iniţiativa legislativă pt CSM ICCJ şi PG – voi sprijini aceste propuneri”, a scris Ponta pe rețeaua de socializare, referindu-se la afirmațiile lui Iohannis de la CSM.

sursă: comisarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *