PARADOX TURISTIC: 70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul.

Cu toate ca statiunile de pe Valea Prahovei sunt intesate de turisti si cu greu mai gasesti un loc de cazare, proprietarii restaurantelor se plang totusi ca ii paste falimentul.

1

click pe imagine pentru video

70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul. Turistii vin cu provizii de acasa si mananca in camera de hotel.

Numarul clientilor e tot mai mic pentru ca majoritatea prefera cazare fara mancare. Se aprovizioneaza de la supermarket sau vin cu provizii de acasa si isi gatesc singuri in bucataria pensiunii sau afara, la gratarul din curte. Iar fenomenul tinde sa se extinda.

Veniti la munte din Baile Herculane, cativa tineri au rezervat o vila cu patru apartamente si bucatarie complet utilata. Fiecare a platit 40 de lei pe zi cazarea. Pentru micul dejun, pranz si cina au trecut pe la supermarket sau au venit cu mancarea in bagaj.

O masa care sa includa un meniu i-ar fi costat pe turisti la restaurant minimum 40 de lei. In trei zile s-ar fi dus pe mancare cam 300 de lei de persoana. Dar, cu aprovizionarea de la magazin si cu proviziile de acasa, oamenii spun ca au iesit de trei ori mai ieftin.

Proprietarii de pensiuni au simtit tendinta si ii ajuta pe clienti sa ocoleasca masa de la restaurant.

Manager aparthotel: “Bucataria este complet utilata, de la cutite pana la tigai, farfurii, pahare, sunt patru apartamente de vacanta in vila strict de vacanta, cu gratar in curte”.

Proprietarii restaurantelor nu sunt fericiti. De la un an la altul vad cum numarul de clienti scade. Iar cei care le calca totusi pragul sunt mult mai stransi la punga.

Proprietar hotel: Chiar la masa de pranz servesc o ciorba sau un felul doi si celalalt fel il mananca in camera, toti turistii care vin la munte cumpara de la supermarket si vin incarcati de bagaje si mai mult servesc in camere decat in restaurant”.

Din aceasta cauza, reprezentantii patronatelor din turism sustin ca 70% dintre restaurantele aflate in statiunile montane risca sa intre in faliment si aproximativ 15.000 de angajati sunt amenintati cu somajul.

sursa: stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *