CNA, „terminatorul” democraţiei pe banii poporului

Guvernul Ponta inventează taxe şi măreşte impozite sau taie fonduri pentru investiţii invocând perpetuu criza bugetară ori „regimul Băsescu” (greaua moştenire). Nu face însă un minim efort să economisească bani  renunţând la risipa bugetară, potrivit REPORTERVIRTUAL

Un exemplu simplu este cel al instituţiilor care consumă resurse imense de la bugetul de stat şi care fie nu sunt necesare, fie nu-şi fac treaba pentru care au fost înfiinţate. Dovadă, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

1

Recent, parlamentarii au avizat proiectul de buget pe anul viitor, iar CNA-ului i-a fost rezervată impresionanta sumă de peste 8 milioane de lei! Pentru ce dau românii aceşti bani? Teoretic, pentru ca instituţia audiovizuală să facă ordine pe piaţa media, în special printre nenumăratele televiziunii.

În realitate, CNA nu mai este de multă vreme un arbitru corect şi exigent, mai ales de când PSD a venit la putere. 9 din cei 11 membri ai CNA se află sub controlul total al PSD, deşi legea prevede că ei trebuie să servească interesul public, nu al instituţiilor care i-au propus în funcţie (partide, guvern, parlament, preşedinte etc). Practic, la această oră, existenţa CNA nu se mai justifică, deoarece instituţia nu mai e capabilă să-şi exercite misiunea pentru care a fost înfiinţată: protejarea telespectatorului de abuzurile televizate. CNA a devenit în schimb un monstru care arată că vrea să înghită şi  puţinele insule de presă independentă audiovizuală.

Cel mai recent exemplu este decizia luată împotriva Realităţii TV, abuzivă şi discreţionară. Subiectul a fost evaluat de Narcisa Iorga, fost membru CNA, îndepărtată recent de la un nou mandat prin „concordia” PSD-PNL. Iorga a punctat pe pagina sa de Facebook următoarele:

1

Decizia de sancţionare abuzivă a Realităţii TV este ultima dintr-o serie de rafale îndreptate împotriva televiziunilor independente. Au mai avut de suferit B1 TV şi Naşul TV. În schimb, Antena 3 şi România TV au fost menajate permament, în ciuda derapajelor incalificabile şi intolerabile nicăieri în lumea civilizată. Nu există NICIO ţară occidentală în care o televiziune să mai poată exista după operaţiuni de linşaj mediatic la adresa justiţiei şi a magistraţilor. DNA, procurori, judecători au fost terorizaţi ani la rând fără ca instituţia plătită de români pentru a-i proteja să reacţioneze. Practic – prin tolerarea atacurilor antidemocratice de la televiziunile apropiate PSD şi prin sancţionarea exagerată a posturilor TV nepesedizate – CNA este astăzi un „terminator” al democraţiei şi al statului de drept. Şi culmea, chiar pe banii poporului cotizant!

Tragic e că instituţia continuă să toace banii populaţiei cu complicitatea opoziţiei şi a forţelor politice care pretind că vor un altfel de sistem public. Este cazul liderilor PNL, care continuă să apară în platourile televiziunilor aliate CNA&PSD ca şi când nimic nu s-a întâmplat. Atâta vreme cât opoziţia va gira practic comportamentul media al televiziunilor PSD, prin prezenţa în emisiuni care au subminat legea şi regulile jurnalistice, CNA are toate motivele să toace în continuare banii populaţiei pentru a şubrezi democraţia. Complicitatea putere-opoziţie, la CNA şi la Antena 3&RTV, arată că telespectatorul român nu mai poate fi salvat în interiorul acestui sistem politic. Iar noul preşedinte Klaus Iohannis, în ciuda declaraţiilor de bună intenţie privind schimbarea României, s-ar putea trezi izolat la Cotroceni de către marile blocuri politice actuale.

Singura soluţie poate veni doar dinspre exact acele instituţii car au fost călcate în picioare la TV cu girul CNA – DNA şi instanţe judecătoreşti. Magistraţii sunt singurii care pot curma dezmăţul bugetar, dacă vor intra în afacerile CNA. Având în vedere cele de mai sus, există cel puţin o acuzaţie pentru care majoritatea membrilor CNA pot fi traşi la răspundere: abuz în funcţie. Dar cu siguranţă că procurorii vor găsi destule alte motive să salveze publicul românesc de o instituţie devenită parazit al democraţiei, căreia parlamentul i-a rezervat deja 8 milioane de lei pentru 2015. Bani luaţi cu japca din buzunarul românului şi aruncaţi pe apa sâmbetei…

sursă: reportervirtual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *