Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis

2

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administraţia Prezidenţială.

Potrivit surselor citate, funcţia lui Mihai Răzvan Ungureanu în cadrul Administraţiei Prezidenţiale este una onorifică, nefiind retribuită.

La sfarsitul lunii noiembrie, Mihai Razvan Ungureanu declara, la Iasi, intrebat daca ar putea prelua sefia Cancelariei prezidentiale, ca nu confirma, dar nici nu infirma acest lucru si ca presedintele ales Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa.”Nu confirm, dar nici nu infirm. Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de pozitia mea”, spunea atunci Ungureanu. De altfel, Ungureanu l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu Vasile Blaga, in prima vizita privata, in Republica Moldova, dupa alegerea sa ca sef al statului.

Nascut in 1968 la Iasi, Ungureanu a fost ministru de externe in guvernul Tariceanu intre 2004 si 2007, sef al Serviciului de Informatii Externe intre 2007 si 2012 si prim-ministru intre lunie februarie si mai 2012. A intrat in politica in randul liberalilor, insa in 2007 a iesit din PNL, fiind vazut mai degraba ca o personalitate apolitica. Dupa demiterea guvernului sau a fondat Initativa Civica de Centru-Dreapta, apoi a intrat in Partidul Forta Civica, fiind ales presedinte. Partidul s-a desfiintat in 2014 in urma fuziunii cu PDL. In clipa de fapt, Ungureanu este senator de Arad.

Săptămâna trecută, presedintele Iohannis i-a numit, pe posturile de consilieri, pe Dan Mihalache, Tatiana Niculescu Bran, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru şi Delia Dinu.

sursă: mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *