Director în Primaria Capitalei, in atentia DNA pentru o avere impresioananta facuta in doar cativa ani

Directorul care supraveghea toate marile proiecte de instructură ale Capitalei a fost trimis în judecată de procurori pentru nu mai puţin de 12 capete de acuzare. Luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals sau spălare de bani – sunt doar câteva dintre ele 2

Lăcomia l-a trimis în spatele gratiilor. Mădălin Dumitru, director din Primăria Capitalei este acuzat de DNA că a strâns, în doar câţiva ani, o avere impresionantă – vile în cartierele rezidenţiale, maşini de lux, ceasuri de firmă erau afişate fără ruşine. Sute de pagini de stenograme redau discuţii tensionate ale funcţionarului cu soţia sa. Potrivit acestor documente, femeia îi reproşa că îşi afişează ostentativ averea.

Mădălin Dumitru a fost suspendat din funcţia de director al Direcţiei pe care o coordona după ce pe 5 iunie a fost reţinut de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de fals în declaraţii.

Fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, îşi făcea concediile din şpagă, relateaza Adevarul.

Concret, procurorii arată în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a acestuia că „este cert că Madălin Ionică Dumitru pretindea comisioane pe contractele derulate de Primăria municipiului Bucureşti, fapt ce explică sursa de finanţare a achiziţiilor de bunuri mobile şi imobile pe numele său şi al altor persoane, în condiţiile în care venitul declarat de inculpat nu acoperă cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile în străinătate, concediile de lux”.

Când a început ancheta Mădălin Dumitru era încrezător.

Nu preferaţi să lăsăm justiţia să îşi facă mai întâi datoria?”, spunea Mădălin Dumitru, director în Primăria Capitalei. După câteva zile de la această declaraţie, directorul ajungea în arest, unde a rămas timp de şase luni. Între timp, procurorii l-au trimis în judecată. Dosarul său cuprinde sute de pagini cu stenograme care demonstrează, potrivit DNA, implicarea în afaceri necurate. O serie de firme i-ar fi făcut cadouri substanţiale maşini de lux, ceasuri scumpe, dar şi sume importante de bani. Totul pentru a primi contracte.

O importanţă deosebită o dau procurorii unor discuţii purtate de director cu soţia, care îi reproşa afişarea ostentativă a averii. La perchezițiile făcute de procurori în locuinţele sale s-au descoperit opt ceasuri de lux, care nu erau menţionate în declaraţia de avere, dar şi alte bunuri în valoare de zeci de mii de euro.

Cristina Dumitru: Dacă ai sărit ca … din Loius Vouiton. Primele discuții pe care le-ai avut tu la Primărie și pe care le-ai uitat în ultima vreme, la ce se refereau? Să nu veniți cu mărci. Da? Să nu vă afișați, da? Ce ți-am zis eu?

Mădălin Dumitru: Și la cât de deșteaptă erai, puteai să-mi spui: “Bine mă, bine că ți-ai făcut fetișul ăsta. Dar părerea mea e să nu te duci cu ea la muncă”.

Discuţii în familie sunt generate şi de schimbarea frecventă a maşinilor, dar şi în legătură cu administrarea imperiului imobiliar strâns în ultimii ani.

Mădălin Dumitru: Ce-ai făcut tu cu toate casele pe care le-am luat? Nimic. De ce?

Cristina Dumitru: Ce să fac cu ele, Mădă? Sunt închiriate. Ce să fac în plus faţă de închiriere?

Mădălin Dumitru: Care închiriere! Eu le-am luat, eu le-am făcut, eu le-am închiriat.

O altă discuţie în familie e probă, potrivit DNA, că Mădălin Dumitru şi-a construit averea ilegal.

Mădălin Dumitru: M-am gândit la alții și alții, la enigmele tale de care mi se rupe-n paișpe și care la un moment dat m-au înrăit și-am zis: Ce o să fac? Trei ani de puşcărie, cinci, opt, nouă, cincişpe şi tot scap. Și?

Cristina Dumitru: Tu ai înnebunit de tot, mă!

Reabilitarea Centrului istoric al Capitalei, construirea pasajului subteran Casa Presei sau realizarea reţelei metropolitane de fibră optică a Capitalei. Sunt doar câteva dintre lucrările pe care Mădălin Dumitru le-ar fi dat în schimbul mitei primite de la diverse firme.

Averea lui Mădălin Dumitru

– un teren intravilan în judeţul Dâmboviţa

– un teren intravilan în Bucureşti

– trei apartamente în Bucureşti

– două case de locuit, în Capitală şi Ilfov

– un spaţiu comercial de 1.000 de metri pătraţi, în Dâmboviţa

sursă: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *