“Produsul romanesc al saptamanii”: Apa BORSEC

Saptamana 29 decembrie – 4 ianuarie este dedicata  APEI BORSEC

1

Borsec este cel mai puternic brand romanesc, la a doua editie a evenimentului “Top 50 cele mai puternice branduri romanesti”.

Apele izvoarelor Borsec au un gust placut, racoritor, ce taie setea. Dioxidul de carbon dizolvat in cantitate mare produce hiperemia mucoasei gastrice, activeaza secretia acidului clorhidric, mareste apetitul, favorizeaza digestia si stimuleaza contractilitatea cordului.

Efectele benefice ale izvoarelor de la Borsec erau cunoscute inca de pe vremea romanilor. Insa prima fabrica Borsec a aparut in 1806, infiintata de Anton Zimmethausen, un consilier municipal de la Viena, la indemnul unui alt vienez despre care se spune ca s-ar fi vindecat de ulcer band din apa de la Borsec.

In 1805, dupa ce a luat in arenda terenul, Zimmethausen s-a mutat la Borsec si a construit drumuri, cladiri si o fabrica de sticla. A adus cu el experti din Austria, Boemia, Bavaria si Polonia, asa ca in 1806 se imbuteliau deja 3 milioane de litri de apa, transportati cu carutele in Transilvania, Moldova, Muntenia, Ungaria si Viena.

Borsec a luat inca din 1873 multe medalii de merit si diplome de onoare. Aceeasi este situatia si in istoria mai recenta, in februarie 2004, Borsec fiind desemnata “cea mai buna apa minerala din lume” in cadrul celei mai importante competitii a apelor din intreaga lume, Berkeley Springs International Water Tasting Awards, in West Virginia, S.U.A.

La alte medalii primite prin Belgia si Moscova se adauga faptul ca Borsec este cel mai de incredere brand in categoria apelor minerale naturale, castigand titlul Trusted Brands de sase ori consecutiv, in perioada 2006 – 2011.

1Astazi, Romaqua Group imbuteliaza 335 de milioane de litri de apa minerala din Borsec, pe care le transporta cu 515 masini si utilaje. Este lider de piata, cu o cota de 36% si este primul brand original care le vine in minte romanilor atunci cand sunt intrebati. Cu atat mai mult cu cat firma sub umbrela careia isi traieste in continuare istoria are capital 100% romanesc.

Apa Borsec este un produs creat in Romania.

.

Urmariti si sprijiniti campania “Produsul romanesc al saptamanii”, si sprijiniti producatorii locali cumparand produse fabricate in Romania.

Asteptam mesajele voastre aici:  contact- JURNALUL DE MAINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *