Interlopii chinezi inundă Europa cu monede de 2 euro false

Interlopii din China au învăţat să facă monede aproape perfecte de 2 euro, care până acum era practic neatinsă de acest fenomen, din cauza dificultăţii de a uni cele două părţi metalice ale monedei, conform Daily Mail.

1

Poliţia avertizează că bande de falsificatori din China  au început deja să inunde Europa, producând  monede bi-metalice în cantităţi enorme. În urmă cu trei luni la Napoli, în Italia, a fost interceptat un transport de monede false de proporţii, acurateţea cu care sînt reproduse, mai nou, este  un semnal de alarmă pentru Interpol.

Un anchetator britanic a declarat pentru The Times că falsificatorii se chinuie demult să producă monede de 2 euro. „Mereu puteai să îţi dai seama de fals, scăpând moneda pe masă – zornăie pentru că cele două părţi nu au fost lipite cum trebuie”, spune acesta.

Europol susţine că liderul grupului infracţional despre care se crede că e responsabil pentru acest transport de monede false, prins în Italia, operează din Shanghai, China, şi are legături cu o fabrică şi oameni care să organizeze transportul monedelor către Italia.

La sosirea în Italia, monedele sunt distribuite în toată Europa de membri ai grupării criminale, conduse de suspectul principal de la Palermo, de origine din Ghana.
În luna decembrie, au fost arestaţi 12 suspecţi în această anchetă. Este cea mai mare captură de monede false din istorie, iar acestea sunt atât de bine realizate că funcţionează în automatele din Europa. Grupul plănuia să le pună în circulaţie înainte de febra cumpărăturilor de Crăciun.

O monedă de 2 euro este greu de falsificat, pentru că are două culori, din două componente de metal. Falsificatorii au nevoie de o presă sofisticată, pentru a produce astfel de monede.

Detectoarele mecanismelor din automate sau din magazine pot să simtă cele două componente metalice ale monedei, precum şi conductivitatea, grosimea şi diametrul monedei. În plus, scrisul pe laterala monedei este foarte greu de falsificat.

sursă: gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *