Cum se numără voturile în parlament. “Din ochi, să fie vreo 200, rămân”

Dezbaterile pe bugetul pe 2015 au scos în evidenţă lipsa de interes a multor deputaţi şi senatori. Dacă amendamentele au fost respinse pe bandă rulantă, cu o numărătoare a voturilor făcută ”din ochi” de către Valeriu Zgonea, nici parlamentarii nu au dat dovadă de prea mult interes.

Cu o sală aproape goală, puţinii prezenţi şi-au găsit alte activităţi: de la stat pe reţelele sociale, la jocuri pe calculator.

1

Deşi au petrecut un număr mare de ore dezbătând bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2015, deputaţii şi senatorii au discutat şi au respins, ca pe bandă rulantă, aproape toate amendamentele depuse, notează Gândul.

Deşi unele solicitări din partea opoziţiei au primit avize favorabile la comisiile de specialitate, acestea au picat, ulterior, la comisiile de buget-finanţe. Cu toate acestea, amendamentele respinse au putut fi susţinute, din nou, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Nici aici însă nu au avut prea mult câştig de cauză. Probabil pentru a termina mai repede dezbaterile, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea număra voturile celor prezenţi cu o viteză uluitoare.

În doar câteva secunde, liderii deputaţilor reuşeau să numere aproape 200 de voturi, respingând toate amendamentele opoziţiei, după cum se poate observa în înregistrarea video de mai jos publicată de Gândul,

2

sursă: gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *