O fabrică din România produce piese pentru cele mai scumpe autoturisme din lume

Localitatea Ghimbav din Judetul Brasov este cunoscută pentru istoria sa legată de fabrica de aparate de zbor.

Acum, in aceasi localitate, o companie straină  realizează la comanda producătorilor auto BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler, peste 8 milioane de piese anual.

1

Investitorul străin anuntă  că va demara producția de serie pentru panoul de control climă al noului model Audi TT după ce reprezentanții fabriciii brașovene anunțau recent că vor realiza piese pentru cel mai scump Porsche.

Pentru a-și putea extinde producția,  compania a realizat o investiție de 5 milioane de euro, în utilaje şi echipamente.

„Vom începe producţia de serie pentru panoul de control climă al noului model Audi TT, acest produs fiind unul complex din punct de vedere tehnic. Anul acesta, s-au alocat peste 5 milioane de euro, pentru investiţii în utilaje şi mijloace de producţie”, a anunțat  director general Preh România.

În prezent, capacitatea de producţie a fabricii de componente auto din Ghimbav este de 8 milioane de piese anual, la fabrica din Ghimbav fiind realizate comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală.

Toate aceste piese sunt fabricate la comanda producătorilor auto BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler.

Tot luna acesta, reprezentanții Preh România au anunțat că vor produce la Brașov comutatoarele de volan şi elemente de comandă din consola centrală pentru cel mai scump model Porsche, care va fi fabricat într-o ediție de doar 918 unități.

Cele mai multe dintre mașinile care vor conține componente fabricate la Ghimbav vor fi comercializate pe piața din Statele Unite, acolo unde se va vinde, în medie, „o maşină per dealer”.

Modelul Porsche 918 Spyder va avea o putere de 887 de cai şi o acceleraţie 0 -100 km/h în 2,8 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de 340 de kilometri pe oră.

sursă:  mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *