Comision la vedere pe politele RCA

Politele RCA ar putea cuprinde, pe langa date despre partile implicate in contract, perioada de valabilitate a asigurarii, limitele maxime de despagubire stabilite de asigurator, prima de asigurare, clasa bonus-malus, numarul de inmatriculare/ inregistrare ori numarul de identificare al vehiculului sau statele in care e valabil documentul si valoarea comisionului perceput de asiguratori ori intermediari.

1

Comisionul de intermediere va fi mentionat pe polita de asigurare RCA, atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionate pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala , se precizeaza in proiectul lansat in dezbatere publica ieri si care va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Asta inseamna ca tocmai acest comision va face diferenta intre intermediarii acelorasi companii. Noile norme ii afecteaza in principal pe asiguratori si pe intermediari, care nu vor mai putea percepe un comision mai mare de 10% din valoarea primelor de asigurare incasate si vor fi obligati sa depuna integral in contul asiguratorului primele incasate, cel tarziu in ziua urmatoare datei incasarii, nu la cateva zile sau chiar la o saptamana, cum se mai practica in prezent.

Mai mult, acestia trebuie sa le ofere potentialilor clienti toate informatiile in legatura cu modul de calcul al primei de asigurare si nu mai au voie sa acorde avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA, de tipul cardurilor de reduceri, de exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *