SCANDAL la TVR. Se cere demisia de urgență a directorului.

Șocant. Emisiune la TVR în care este atacată Marea Unire. Se cere demiterea directorului TVR

1

 

Într-o scrisoare deschisă adresată astăzi conducerii Parlamentului și CNA, deputatul Bogdan Diaconu, liderul PRU, cere ”demiterea directorului TVR ca urmare a transformării TVR Mureș într-o portavoce a Ungariei.

Deputatul acuză faptul că pe data de 1 Decembrie 2014, de Ziua Națională a României, postul TVR Târgu Mureș a difuzat de la ora 16.00 un dialog de 10 minute, intitulat ”No comment”, în limba maghiară, ”menit să discrediteze Marea Unire și să arate rolul protector al Ungariei asupra Transilvaniei, precum și felul în care românii ar fi manipulat și falsificat datele istorice și realitățile din Transilvania și ar fi forțat situația pentru a obține Unirea pe calea armelor”.

Diaconu arată că postul public a devenit ”canal de emitere al pretențiilor iredentiste maghiare prin falsificarea evenimentelor legate de Marea Unire chiar de Ziua Națională a României”.

Scrisoarea deschisă prezintă emisiunea în detaliu, arătând că pe parcursul ei se spune că ”Unirea a fost înfăptuită pe calea armelor”, ca rezultat al dorinței politicienilor români de a-și ”îmbunătăți statutul economic și politic în orice împrejurare”.

Mai grav, se afirmă că din totalul de 6.841.000 de locuitori ai Transilvaniei, numai 2.939.000 ar fi fost români, așadar românii ar fi fost în minoritate, arată liderul Partidului România Unită.

De asemenea, în scrisoare se arată cum ”emisiunea propagă ideea celor care se opuneau Unirii în 1918 propunând federalizarea Ungariei prin includerea teritoriilor altor națiuni, inclusiv a Transilvaniei, și transformarea acestor teritorii în entități autonome în cadrul Ungariei, pentru a opri astfel reunificarea poporului român. Cei care s-au opus acestor ”soluții”, se afirmă în emisiune, sunt burghezii români care ”nu au acceptat soluții de compromis” pentru că nu voiau să ”împartă bunurile”. Pe toată durata emisiunii, partea română este acuzată de rapacitate și intenții maligne, în timp ce Ungaria are rolul pozitiv al dorinței de a soluționa problema minorităților, românii fiind tratați ca o minoritate!”

Potrivit liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, ”difuzarea istoriei falsificate a Marii Uniri chiar de Ziua Națională a României pe postul public de televiziune reprezintă nu doar o jignire și un afront la adresa poporului român, ci și o dovadă a slăbiciunii autorităților române sub ochii cărora se pot emite pretenții absurde și anti-românești chiar de pe canalele oficiale ale statului român”

sursă: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *