AVERTIZARE din partea investitorilor străini către politicienii din România

Schimbarea Guvernului necesită un efort din partea mediul de afaceri pentru a stabili un dialog cu noii membri ai executivului, dar n-ar trebui să fie o problemă atâta timp cât schimbările în ministere se opresc doar la ministru și secretari de stat, potrivit Consiliului Investitorilor Străini din România (CIS).

1

“Este un factor, sunt multe aspecte care se adună aici (schimbarea Guvernului, n.r). Ce să facem, este un dat, nu putem să schimbăm asta, este un efort să stabilim un dialog cu persoanele și organizațiile respective. Măcar acum nu avem, sper să nu avem schimbări, care merg mult mai departe decât ministerele, așa cum se întâmplă dacă se schimbă puterea politică, iar schimbările merg mai adânc”, a declarat miercuri Steven van Groningen, membru în conducerea Consiliului Investitorilor Străini din România (CIS) potrivit Mediafax.

El a menționat că nu se așteaptă la probleme pentru mediul de afaceri în urma remanierii Guvernului.

Consiliul Investitorilor Străini (CIS), în engleză Foreign Investors Council (FIC) este o asociație non-profit din România. A fost înființat în 1997 și are peste 100 de companii membre, a căror investiție cumulată în România depășește suma de 16 miliarde de euro, reprezentând aproximativ două treimi din volumul total al investițiilor străine din țară. Misiunea Consiliului Investitorilor Străini este de a facilita dialogul între factorii de decizie relevanți și investitori pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din România și pentru a asigura asistență României în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

sursă: mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *