Victor Ponta renunta la titul de doctor. Ce a scris premierul in scrisoarea sa, adresata Rectorului Universitatii Bucuresti

Premierul in functie, Victor Ponta, “botezat dottore” in urma acuzatiilor de plagiat ce i-au fost aduse, anunta in urma cu doar cateva ore pe pagina sa de facebook   faptul ca i-a inaintat rectorului Universitatii Bucuresti o scrisoare in care solicita anularea  titlului de doctor in drept.

4

Motivatia este una, argumentele sint altele, momentul insa al unei astfel de scrisori este potrivit multor opinii din presa, si al societatii civile, ca fiind unul inacceptabil de tardiv  pentru imaginea unui politician, mai mult pentru un prim ministrul. 

In scrisoarea sa, premierul invoca scuze si mesaje politice facand in acelasi timp  trimitere la intentia de a sustine atingerea obiectivelor noului Ministru al Educatiei, si subliniind  regretele pe care domnia sa le traieste pentru afectarea imaginii Universitatii prin faptele sale.

Ponta a fost criticat dur de presa romaneasca dar si internationala, de politicieni europeni, iar momentul si gestul aceastei scrisori nu mai pot aduce o schimbare a perceptiei politice.

Incompetenta si rezultatele dezastruoase de care a fost acuzat guvernul condus de catre Victor Ponta reprezinta pietre foarte grele pentru orice guvern nou format de catre acesta.

Guvernul nou propus de Ponta este deja un subiect de critica, votul de incredere dat de parlament fiind considerat in realitate un vot de incredere servit de politicieni  santajati, santajabil, servibili unui partid ce confruntat cu grave probleme atat interne cat si de imagine.

Cum va fi privita si tratata aceasta scrisoare a premierului, vom vedea in zilele ce urmeaza.

sursa: facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *