Vacante mai ieftine din 2015, insa NU si pe litoralul romanesc. Ce inseamna TVA-ul de doar 9%, la pachetele turistice

Vacante mai ieftine din 2015, insa NU si pe litoralul romanesc. De la 1 ianuarie 2015, am putea avea vacante mai ieftine, pentru ca la toate pachetele turistice care includ si cazare, TVA-ul va fi redus de la 24 la 9%. Exista insa si hotelieri care au anuntat deja ca vor pastra aceleasi tarife. Vor sa reinvesteasca diferenta de bani ramasa, dupa scaderea TVA-ului, ca sa le ofere conditii mai bune clientilor, se arata intr-un material PROTV

2Anual, aproximativ 500.000 de turisti isi petrec vacantele in tarile vecine, unde TVA-ul este redus. Din 2015 si Romania intra si ea in randul lumii.

Atentie insa, odata ce ati cumparat un pachet turistic, cu el ramaneti. Vestile nu sunt la fel de bune pentru cei care vor sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc, pentru ca majoritatea hotelierilor refuza sa reduca tarifele pentru sezonul viitor, precizeaza aceasi sursa.

“Sa inteleaga toata lumea ca tarifele practicate de hotelieri sunt ale hotelierilor. Si nu e rolul nicuunei asociatii de promovare a turismului in Romania sa ne dirijeze noua preturile”, spune omul de afaceri, Nicolae Bucovala.

Concret turistii care aleg in fiecare an Bulgaria, tara care are un TVA de 9% la cazare si 20% la serviciile de masa, nu vor fi motivati sa cumpere pachete pentru litoralul romanesc.

La munte insa cei mai mult hotelieri au anuntat ca vor reduce tarifele. Ei spera sa-i atraga pe turistii care preferau sa schieze in Austria, unde TVA-ul este de numai 10%.

Acum in Romania, turistii beneficiaza de un TVA de 9% doar pentru cazare si mic dejun. In Italia si Spania se percepe o taxa uniforma de 10%, iar grecii, care atrag peste 200.000 de romani anual, au un TVA de 6,5% la cazare si 13% pentru masa.

citeste si: TVA 9% în turism, necondiţionată de autorizare. Impactul negativ – triplu faţă de cel oficial

sursa: protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *