Transportul in comun din Romania se face in mare parte cu fiarele vechi ale europei.

Autobuze cu peste 700.000 de km la pret de peste 17.000 de euro.

2

20 de autobuze second-hand care ar fi trebuit să ajungă la Galaţi până la sfârşitul anului au fost refuzate de autorităţile locale.

Maşinile promise de firma olandeză, care a mai livrat la Galaţi în luna noiembrie alte 23 de autobuze, au peste 700 de mii de kilometri la bord aşa că Transurb a blocat achiziţia.

La începutul acestei săptămâni va fi lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o nouă licitaţie. Primăria a alocat câte 17.000 de euro pentru fiecare maşină.

Licitaţia pentru ultimul lot de autobuze a fost câştigată, la finalul lunii trecute, de aceeaşi firmă olandeză care a mai livrat la Galaţi alte 23 de autobuze la mâna a doua. Înainte ca maşinile să ajungă în autobaza Transurb, o echipă tehnică a societăţii gălăţene a verificat starea maşinilor. Mai bine de jumătate dintre acestea aveau peste 700.000 de kilometri, motiv pentru care tranzacţia a fost blocată.

Genica Totolici, director Transurb SA Galaţi: “Autobuzele respective arătau bine estetic, arătau bine şi în interior şi în exterior, dar aveau număr de kilometri depăşiţi. Noi am solicitat ca la Euro 2 să avem până în 700.000 de kilometri. După funcţionarea lor în Olanda să mai putem funcţiona şi noi măcar 5 ani de zile.”

“Puţini bani dai, puţin te ţine. Asta este şi pentru autobuze şi pentru orice. Nu ai luat un lucru nou, acela are ceva, un semn de întrebare că nu este competitiv, nu face faţă solicitărilor” a declarat un gălăţean pentru Digi24

sursă: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *