Una dintre cele mai mari companii financiare din SUA, interesată de Astra Asigurări

O firmă de asigurări americană este interesată de preluarea Astra Asigurări. Compania deţinută de Dan Adamescu, cercetat pentru fapte de corupţie, este în administrare specială din cauza problemelor la acoperirea riscului. De mai multe ori, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Finaciară, a declarat că atragerea unui investitor puternic ar fi cea mai bună soluţie pentru Astra.

 1

Compania Astra Asigurări ar fi pe radarul Liberty Mutual Insurance, anunţă economica.net, care citează surse din piaţă.

Liberty Mutual este una dintre cele mai mari 100 de companii financiare din Statele Unite ale Americii, cu subscrieri de peste 30 de miliarde de dolari anual. Activele sar de 120 de miliarde de dolari.

Potrivit aceloraşi surse, în acţionariatul Astra ar mai intra şi doi investitori instituţionali, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Astra avea nevoie de o majorare de capital de aproximativ 110 milioane de euro pentru a îndeplini criteriile de solvabilitate. Dan Adamescu acţionar majoritar prin mai multe firme a adus în Astra circa 16 milioane de euro, însă restul banilor se lasă aşteptaţi.

sursă: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *