UDMR-ul nu se dezminte. Ar face orice pentru câteva ministere: – …”Dăm o șansă acestui Guvern să realizeze ceea ce este în programul asumat”

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat luni, în plenul Parlamentului, că formațiunea din care face parte va da un vot favorabil Guvernului.

1

“Cam așa sună în varianta UDMR vorba: adio, dar ramân cu tine! “

“Cred că am contribuit și noi puțin la această remaniere guvernamentală. Noi, UDMR, după 9 luni de guvernare am decis să părăsim guvernarea. Eu, în ultimii ani, și sunt de câțiva ani în Parlament, din păcate am simțit de foarte multe ori o lipsă a analizei concrete, ce a făcut și ce n-a făcut acel Guvern. E nevoie, evident, de declarații politice. E treaba Opoziției să vină cu declarații politice. Pe lângă declarații politice, Guvernul are un program guvernamental, bun, rău, trebuie să se analizeze acest program. Eu cred că de multe ori trecem pe lângă fapte”, a spus Borbely.

El a precizat că după 1990 nu a existat niciun Guvern care să nu fi făcut greșeli.

“Dl. Borbely omite în schimb să mentioneze și faptul că din 1996 si pană în prezent  UDMR a lipsit de la guvernare doar o foarte scurtă perioadă, în rest au fost co-autori ai greșelilor subliniate.”

“Nu a existat după 1990, după părerea mea, niciun Guvern, de exemplu, care să nu fi făcut greșeli. Avem o anumită experiență noi, UDMR, în diferite guvernări. Totodată, nu există guverne care să nu treacă de filtrul Parlamentului. Din nou accentuez cât de important e rolul acestui Parlament care trebuie să fie, de fapt, cel care controlează Guvernul. (…) Noi nu suntem partid politic. Noi suntem reprezentanții unei comunități. Ne asumăm această răspundere a guvernării atunci când suntem la guvernare cu tot ceea ce înseamnă cu bune și rele”, a mai arătat deputatul UDMR.

Borbely le-a transmis parlamentarilor prezenți să adopte legea cadru privind statutul minorităților naționale.

“Ops, prima solicitare. Sau cum, să-i spunem? Negociere?”

“În cele mai multe programe de guvernare au fost foarte clar menționate mai mult sau mai puțin acele deziderate ale comunității maghiare și, câteodată, ale tuturor comunităților naționale din România. De aceea, noi am decis astăzi să ne dăm încă o șansă nouă, minoritari și majoritari, aici vorbesc și de opoziție și de coaliția guvernamentală, ca să luăm, și nu o să înșir tot ceea ce apare în capitolul pentru minorități din 2012, apoi în 2014 îmbunătățit de când am venit la guvernare în martie, și haideți să adoptăm legea cadru privind statutul minorităților naționale și instituțiilor care fac obiectul acestei legi. Haideți să sprijinim instituțiile culturale ale minorităților care, într-adevăr, sunt sprijinite dar să accelerăm procesul de restituire al imobilelor cultelor și al comunităților minorităților naționale”, a precizat Laszlo Borbely.

El a mai arătat că UDMR a decis să dea un vot favorabil Guvernului.

“Ceea ce vrem noi, și de aceea am decis astăzi, să dăm votul favorabil acestui Guvern. Dăm o șansă acestui Guvern să realizeze ceea ce este aici, în programul guvernamental asumat de acest Guvern. Noi dăm sprijinul, fiți convinși, când e vorba nu numai de aceste probleme, ci de probleme care țin, într-adevăr, de viața tuturor cetățenilor din România de zi cu zi. Noi dăm această șansă”, a afirmat deputatul UDMR.

Să intelegem că  fără susținerea UDMR, chiar și in “pseudo-opozitie”, nu se poate forma, remania, negocia, naște ori muri niciun guvern.  Viața tuturor cetatenilor români este de asemenea, de astăzi, datoare bunăvointei exprimate prin votul de încredere al UDMR-ului?

sursă: agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *